Nikon Imaging | Romania | Europa

27-07-2016

Reimaginaţi portretele cu AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

Amsterdam, Olanda, 27 iulie 2016: Nikon lansează obiectivul AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED şi adaugă o nouă bijuterie la gama sa de obiective f/1.4 în format FX cu distanţă focală fixă şi deschidere mare a diafragmei. Fiind singurul obiectiv de 105 mm cu focalizare automată disponibil pe piaţă, care dispune de o diafragmă maximă f/1.4, acesta este o nouă opţiune captivantă din gama NIKKOR. Profesioniştii care doresc să atingă noi niveluri de măiestrie artistică în materie de portrete şi modă se vor putea bucura de un control estetic excepţional.

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED este un succesor merituos al faimosului obiectiv NIKKOR 105mm f/2.5 de la Nikon. Indiferent dacă fotografii lucrează cu lumina disponibilă sau în studio, construcţia optică totalmente nouă asigură o claritate fără egal de la o margine la alta a imaginii şi un bokeh de excepţie. Distanţa focală de 105 mm şi distanţa minimă de focalizare de 1 m permit realizarea unor portrete care umplu cadrul fără a necesita decuparea. Performanţele la deschidere maximă sunt imbatabile, iar subiectele sunt redate cu claritate perfectă, chiar şi atunci când se fotografiază la diafragma cu cea mai mare deschidere.

Pentru a asigura performanţe optime în modul portret, inginerii de la Nikon au acordat o deosebită atenţie rezoluţiei din zonele periferice ale cadrului. Drept rezultat, petele luminoase sunt realmente minimizate, pentru reproducerea superioară a surselor de lumină punctiforme ca mici puncte rotunde, chiar şi la marginile imaginii. Pierderea de lumină din zonele marginale este controlată pentru menţinerea luminozităţii pe întregul cadru, chiar şi atunci când se fotografiază cu diafragma maximă şi focalizarea setată la infinit. Graţie designului optic unic, intensitatea estompării imaginii se modifică uniform, pentru un bokeh fără contururi evidente. Imaginile sunt redate cu o profunzime şi o dimensiune cu adevărat memorabile.

Dirk Jasper, managerul departamentului de marketing pentru produse, Nikon Europe, declară: „AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED este o completare incredibilă a legendarei game de obiective f/1.4 de la Nikon. Moştenind calitatea superioară care ne duce cu gândul înapoi până la primele obiective Nikon cu montură F, performanţa optică şi rezoluţia acestui obiectiv sunt, per ansamblu, extraordinare: acesta chiar depăşeşte obiectivele de elită de la Nikon pentru portrete, de 85 mm. De la detaliile ţesăturilor fine până la gradaţiile de culoare ale părului unui subiect, acest obiectiv cu adevărat distinctiv le va permite fotografilor să adauge o notă foarte personală portretelor realizate.”

Caracteristici cheie suplimentare

Diafragmă circulară cu 9 lame
Nouă lame rotunjite ale diafragmei reduc difracţia, asigurând reproducerea fidelă a elementelor unei scene.

Rapid, stabil, cursiv
Un mecanism electromagnetic pentru diafragmă permite un control foarte stabil al expunerii automate – chiar şi în timpul unei serii de mare viteză. Focalizarea automată este cursivă, silenţioasă şi rapidă, graţie motorului SWM (Silent Wave Motor) de la Nikon.

Legendarele sisteme optice NIKKOR
Acoperirea cu nanocristale reduce formele dublate şi petele luminoase. Trei elemente din sticlă ED (dispersie foarte scăzută) minimizează aberaţia cromatică axială. Acoperirea cu fluor de la Nikon protejează elementele frontal şi posterior ale obiectivului şi permite o curăţare mai uşoară a acestora.