Nikon Imaging | Romania | Europa

17-08-2016

Nikon lansează primele super-teleobiective cu zoom echipate cu noul motor pas cu pas AF-P

Amsterdam, Olanda: Nikon îşi actualizează portofoliul de obiective NIKKOR în format DX cu două super-teleobiective cu zoom uşoare: AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR şi AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED.

Fiind rapide, silenţioase şi precise, aceste obiective oferă o modalitate deosebită de a explora avantajele creative ale telefotografiei. Indiferent dacă fotografiaţi subiecte aflate la distanţă, realizaţi fotografii de călătorie sau imagini din natura sălbatică, la nivel de amator, versatila plajă focală de 70-300 mm vă apropie cu uşurinţă de locul acţiunii. Un element din sticlă ED (dispersie foarte scăzută) din fiecare obiectiv oferă imagini în culori intense, cu detalii precise şi contrast reprodus perfect. Ambele obiective dispun de noul motor pas cu pas AF-P de la Nikon, care este foarte silenţios şi le face ideale atât pentru înregistrarea materialelor video, cât şi a imaginilor statice. Obiectivul AF-P DX NIKKOR 70-300mm ED VR dispune de tehnologia de reducere a vibraţiilor de la Nikon, pentru imagini clare, fără efect de estompare, chiar şi atunci când se fotografiază la extrema intervalului de telefotografie. Ambele obiective se mândresc cu marele avantaj al dimensiunii: graţie construcţiei compacte, acestea sunt uşor de transportat şi asigură o manevrare echilibrată când se utilizează cu aparate foto DSLR mai mici de la Nikon, destinate publicului larg*. 

Jordi Brinkman, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Noile obiective AF-P NIKKOR de 70-300 mm sunt instrumente ideale pentru fotografii care doresc să îşi încerce îndemânarea la telefotografie. Obiectivele au o greutate scăzută, graţie designului eficientizat şi sunt primele teleobiective echipate cu motorul de focalizare AF-P de la Nikon.”

Motor pas cu pas

Motorul pas cu pas de la Nikon asigură o focalizare automată cursivă şi rapidă. Când acţionaţi zoomul pentru a vă apropia de subiecte, acestea sunt focalizate rapid şi uşor. Când înregistraţi segmente video, motorul vă permite să treceţi cursiv focalizarea de la un subiect la altul, fără să se audă practic niciun zgomot de acţionare, asigurându-vă că filmele nu vor fi afectate de sunetul obiectivului care focalizează.

Control simplificat, construcţie uşoară

Ambele super-teleobiective le oferă utilizatorilor neiniţiaţi un mod mai intuitiv de a fotografia. Utilizatorii pot comuta între focalizarea automată şi focalizarea manuală utilizând meniul aparatului foto**. Nefiind niciun comutator pe corpul obiectivului, nu există nicio şansă de modificare accidentală a setărilor în momentul în care fotografiaţi. Aceste obiective vă permit, de asemenea, să purtaţi un bagaj uşor. AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED cântăreşte numai 400 g, în timp ce AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR cântăreşte 415 g.

*Acest obiectiv este compatibil cu aparatele foto din seria D3000, începând cu D3300, cu aparatele foto din seria D5000, începând cu D5200 şi cu aparatele foto din seria D7000, începând cu D7100. De asemenea, este compatibil şi D500. Reţineţi că aparatele foto compatibile pot necesita o actualizare de firmware.
**Lucru valabil numai pentru aparatele foto din seria D3000, începând cu D3300 şi aparatele foto din seria D5000, începând cu D5200. Aparatele foto compatibile pot necesita o actualizare de firmware.