Nikon Imaging | Romania | Europa

06-05-2016

Aparatele foto digitale SLR D5 şi D500 de la Nikon au primit premiul Red Dot Award: Product Design 2016

Amsterdam, Olanda, 6 mai 2016: Nikon Corporation are plăcerea să anunţe că două aparate foto digitale SLR Nikon, D5 şi D500, au primit premiul Red Dot Award: Product Design 2016, sponsorizat de Design Zentrum Nordrhein Westfalen din Germania.

Red Dot Award: Product Design este un premiu de nivel mondial oferit produselor lansate în ultimii doi ani, care demonstrează superioritate în nouă privinţe, printre care se numără inovaţia, funcţionalitatea, ergonomia, caracterul ecologic şi durabilitatea.

2016 marchează ediţia cu numărul 61 a premiilor Red Dot Award: Product Design. Lista câştigătorilor selectaţi din aproximativ 5.200 de înscrieri din 57 de ţări din lume se va afişa la o expoziţie specială, care se va organiza în perioada 5–31 iulie 2016 la Red Dot Design Museum din Essen, Germania.

Pentru informaţii suplimentare despre premiile Red Dot Design, consultaţi site-ul Web Red Dot Online.

Prezentarea generală a aparatului foto D5 (lansat în martie 2016)

D5 este cel mai recent vârf de gamă din seria de aparate foto DSLR de la Nikon. Acesta oferă performanţe superioare, dintre care menţionăm capacitatea mult îmbunătăţită de a urmări subiectele în mişcare şi calitatea remarcabilă a imaginii la sensibilităţi ridicate, precum şi posibilitatea de a răspunde la o diversitate de scene şi subiecte. Fiind echipat cu un sistem AF de ultimă generaţie, cu 153 de puncte şi oferind performanţa de fotografiere continuă cu viteză ridicată, de aproximativ 12 fpsą (cu urmărire AF şi AE), aparatul foto poate să capteze cu mai mare precizie subiectul dorit, într-o varietate de situaţii. În plus, noul senzor CMOS în format FX de la Nikon şi noul sistem de procesare a imaginii EXPEED 5 au suport asigurat pentru cel mai înalt standard de sensibilitate din istoria companiei Nikon, ISO 102400 şi oferă performanţe superioare la sensibilităţi înalte nu numai când se înregistrează imagini statice, ci şi filme 4K UHD (3840 × 2160).

¹ La timpi de expunere de 1/250 s sau mai scurţi, în modul de declanşare CH.

Prezentarea generală a aparatului foto D500 (programat pentru lansare la sfârşitul lunii aprilie 2016)

D500 este noul vârf de gamă din seria de aparate foto DSLR în format DX de la Nikon. La fel ca D5, acesta este echipat cu sistemul AF de ultimă generaţie, cu 153 de puncte şi are capacitatea de a capta cu precizie subiectele dorite în modul de fotografiere continuă de mare viteză, la aproximativ 10 fpsą. Adoptarea noului sistem de procesare a imaginii EXPEED 5 şi a unui nou senzor CMOS în format DX de la Nikon asigură calitatea superioară a imaginii pe un interval larg de sensibilităţi standard, de la ISO 100 până la 51200, înregistrând atât imagini statice, cât şi filme. Mai mult decât atât, aparatul foto răspunde la cerinţele profesioniştilor, oferind suport pentru înregistrarea filmelor 4K UHD (3840 × 2160) şi fiind compatibil cu SnapBridge, o aplicaţie care asigură conectarea nemijlocită a aparatului foto la un dispozitiv inteligent˛.

¹ La timpi de expunere de 1/250 s sau mai scurţi în modul de focalizare automată AF-C, cu aparatul foto alimentat de la un acumulator EN-EL15 şi cu toate celelalte setări la valorile implicite.
² Telefoane inteligente şi tablete cu iOS sau cu Android™.