11-07-2017

Mai rapid. Mai clar. Mai bun. Noul zoom de telefotografie AF-P NIKKOR de 70–300 mm, cu ED şi VR.

Amsterdam, Olanda, 11 iulie 2017: Nikon oferă fotografilor specializaţi în sport, natură sălbatică şi călătorii puterea de a obţine imagini telefotografice mai bune cu aparatul foto ţinut în mână, utilizând noul AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR. Funcţia AF mai rapidă şi modul VR SPORT facilitează urmărirea acţiunii, fără a compromite claritatea. Construcţia mai uşoară, rezistentă la intemperii, vă poate însoţi oriunde.

De la expresia învingătorului, până la păsările în zbor, cea mai recentă materializare a acestui zoom de telefotografie în format FX contribuie la înregistrarea unor imagini statice şi filme excepţionale. Fiind un obiectiv NIKKOR AF-P, este echipat cu motorul pas cu pas de la Nikon, care focalizează subiectele extrem de rapid şi de silenţios. Sistemul de reducere a vibraţiilor (VR) este acum mai rapid, mai silenţios şi mai eficient. De asemenea, acest obiectiv beneficiază de modul VR SPORT, moştenit de la obiectivele profesionale de la Nikon. Fiind preferat de fotografii care înregistrează scene de acţiune, modul VR SPORT le permite să urmărească cu încredere subiectele care se mişcă rapid, chiar şi atunci când acestea au o direcţie imprevizibilă. Printre caracteristicile suplimentare preluate de la obiectivele profesionale de la Nikon se numără diafragma electromagnetică, care asigură expuneri precise la cadenţe de cadre ridicate. Şi comutatoarele de mod de focalizare A/M şi M/A, care vă permit să preluaţi simplu controlul manual al focalizării, prin rotirea inelului de focalizare. Fiind opţiunea preferată a fotografilor specializaţi în sport, modul M/A permite comutarea practic fără întârziere. Modul de focalizare A/M este mai puţin sensibil, pentru a preveni comutarea accidentală în modul manual.

Dirk Jasper, managerul departamentului de marketing pentru produse, Nikon Europe, declară: „Noul obiectiv AF-P de 70–300 mm deschide o mulţime de posibilităţi pentru telefotografierea cu aparatul foto ţinut în mână. Nikon are o tradiţie în a integra tehnologia profesională demonstrată în obiective mai accesibile ca preţ şi acest nou obiectiv cu zoom este cel mai recent beneficiar al acestei tradiţii. Caracteristicile profesionale, precum modul VR SPORT şi preluarea controlului manual al focalizării (M/A), vor conta nespus de mult pentru fotografii care fotografiază în condiţii dificile.”

Un upgrade important – Noile caracteristici ale obiectivului AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR

Mai multă flexibilitate: acest zoom de telefotografie de 70–300 mm (105–450 mm când este utilizat cu un aparat foto SLR în format DX de la Nikon) beneficiază acum de o distanţă minimă de focalizare de 1,2 m pe întregul interval de zoom şi de un raport de reproducere maxim de 0,25x.
Motor pas cu pas AF-P: pentru focalizare automată ultra-rapidă şi ultra-silenţioasă. Permite înregistrarea segmentelor de film fără să se audă practic niciun zgomot de acţionare.
Sistem avansat de reducere a vibraţiilor (VR): permite fotografierea la timpi de expunere cu până la 4,5 trepte mai lungi decât fără VR.¹
Mod VR SPORT: asigură imaginii din vizor o stabilitate mai bună, care este utilă când fotografiaţi acţiuni extrem de rapide sau când rotiţi panoramic aparatul foto.
Construcţie rezistentă la intemperii: fiecare componentă mobilă a cilindrului obiectivului este etanşată, pentru asigurarea protecţiei împotriva prafului şi picăturilor de apă.
Diafragmă electromagnetică cu nouă lamele: asigură controlul consecvent al expunerii automate, chiar şi în timpul fotografierii în serii de mare viteză. Lamelele rotunjite ale diafragmei asigură obţinerea unui efect de bokeh cu aspect natural.
Control superior: comutatoare de mod de focalizare, A/M şi M/A. Inelul de focalizare şi inelul de zoom sunt prevăzute cu o acoperire zimţată, care permite o priză fermă.

¹ Conform standardelor CIPA.