Nikon Imaging | Romania | Europa

08-01-2008

Nikon Coolpix P5100 testat în XtremPC

Numărul din ianuarie 2008 al revistei XtremPC prezintă un test hardware al aparatului foto Nikon Coolpix P5100.

"Noul model Coolpix 5100 de la Nikon oferă un senzor de 12 megapixeli într-un format compact.

Corpul aparatului este construit dintr-un aliaj solid de magneziu, iar camera este foarte bine finisată, prezentând inserţii din cauciuc pentru o susţinere cat mai bună. Ecranul de 2.5" cu 230.000 de pixeli oferă unghiuri de vizibilitate foarte bune, dar în lumină puternică devine mai greu de utilizat. Aparatul este ergonomic şi se ţine foarte bine in mână, în ciuda faptului că este o cameră compactă, deci uşoară. Calitatea imaginii este bună, culorile sunt realistice, naturale, expunerea este bună, iar aberaţiile cromatice sunt foarte puţine.

Zgomotul este puţin vizibil la valori ISO mici, dar peste valoarea ISO 400 devine pregnant, asta datorită senzorului de dimensiuni mici si cantităţii mari de megapixeli. Pentru stocarea fotografiilor este disponibilă o memorie internă de 52MB şi un slot SD/SDHC/MMC. Nikon P5100 oferă printre altele sistemul Vibration Reduction încorporat în lentile, funcţia D-Lighting, funcţia pentru detecţia feţei şi un flash excelent. Întâlnim un mod MACRO foarte bun, ca şi la precedentul model, P5000, astfel încât nu se observă distorsiuni ale imaginii. Obiectivul permite un zoom optic de 3.5x, iar alimentarea este asigurată de un acumulator Li-Ion de 1100mAh".

Concluzia redactorilor a fost: "Nikon Coolpix 5100 este o cameră ideală pentru călătorii, fotografierea obiectelor staţionare şi pentru cei care vor să înveţe despre fotografie".