Nikon Imaging | Romania | Europa

06-02-2008

Nikon Coolpix P5100 testat în CHIP

În numărul din februarie 2008 al revistei CHIP a fost prezentat un test hardware al aparatului foto digital Nikon Coolpix P5100.

"Camerele compacte Nikon ne-au încântat privirile şi au surprins momente foarte plăcute din laboratorul nostru, iar acest model ne-a intărit parerea bună pe care o aveam despre acestea. Am observat la modelul P5100 că, în ciuda senzorului de 12 MP, inginerii de la Nikon au reuşit cu succes să reducă foarte mult zgomotul de imagine, rezultatul fiind mai mult decât încântator. Cei care nu sunt satisfacuţi de puterea flash-ului care luminează până la aproximativ 8 metri au posibilitatea de a monta pe patina existentă un flash de putere mai mare. Construcţia sa, o combinaţie de metal cu plastic, nu pare venită din filmele Star Wars, ci dimpotrivă se aliniază cu stilul clasic al aparatelor pentru cunoscători, ce impresionează prin performanţe şi nu printr-un design deosebit. Acest aparat este de fapt urmaşul lui P5000 faţă de care sistemul de detectare al feţelor este îmbunătăţit, este adăugat un sistem de compensare a distorsiunii cauzate de lentile, iar senzorul de imagine are 2 megapixeli în plus. Sistemul de stabilizare al fotografiei este susţinut de tehnologia VR (Vibration Reduction). O funcţie interesantă este BSS (Best Shot Selector) care poate identifica şi salva cea mai clară şi mai luminoasă imagine dintr-o secvenţă de fotografii ale aceluiaşi obiect sau peisaj".

Concluzia redactorilor a fost: "Macro-ul de 4 cm si suportul pentru SDHC fac din aceasta o opţiune demnă de luat in considerare, fiind o alegere net superioară multor modele de compacte existente pe piaţă".