Nikon Imaging | Romania | Europa

16-06-2008

Nikon – marele castigator la TIPA 2008

TIPA (Technical Image Press Association) este cea mai de seama asociatie de presa in domeniul imaginii din Europa. Premiile sale sunt atribuite de cele mai importante 30 de reviste de fotografie din 13 tari europene si acordate produselor pe care juriul le considera a fi cele mai bune din categoria respectiva in termeni de calitate, performante si beneficiu pentru utilizatorul final. Nikon a castigat in cadrul categoriilor cel mai bun D-SLR profesional (D3), cel mai bun D-SLR expert (D300) si cel mai bun obiectiv profesional (AF-S NIKKOR 14-24mm f/2,8G ED).

Robert Cristina, Manager Professional Products si NPS la Nikon Europa a declarat: "Suntem incantati ca eforturile noastre de proiectare au fost recunoscute in aceasta maniera. Aceste trei premii confirma angajamentul nostru pentru a pune la dispozitie cele mai bune tehnologii optice si de realizare a imaginilor in industria fotografica”.

Cel mai bun D-SLR profesional: Nikon D3

“Acest D-SLR profesional este o realizare cheie pentru Nikon. Este primul aparat foto de la Nikon cu un senzor de dimensiuni FX full-frame de 23,9x36mm. Astfel, fiecare pixel al senzorului CMOS de 12,1 megapixeli are o dimensiune mai mare, ceea ce inseamna ca performantele obtinute in lumina scazuta ale acestui aparat foto sunt cu adevarat incredibile...”, a comentat juriul TIPA. D3 a fost, de asemenea, laudat pentru sasiul sau robust, din aliaj de magneziu si pentru rapiditatea in modul rafala.

Cel mai bun D-SLR expert: Nikon D300

Juriul TIPA a justificat astfel alegerea sa: “Cu aspectul sau solid, manevrabilitate excelenta, o constructie de calitate si izolare impotriva intemperiilor, Nikon D300 ofera o calitate profesionala la un pret rezonabil. Senzorul CMOS de 12,3 megapixeli ofera rezultate uimitoare..." D300 a fost, de asemenea, recunoscut pentru sistemul sau rapid, receptiv de focalizare automata si pentru functiile sale high-end precum Live View, conectivitate HDMI si protectie anti-praf.

Cel mai bun obiectiv profesional: AF-S NIKKOR 14-24mm f/2,8G ED

“Acest obiectiv cu unghi ultra-larg ofera o paleta extinsa de oportunitati de fotografiere pentru profesionisti si iubitorii de fotografie interesati de o calitate optica superba...” concluzioneaza juriul TIPA. Juriul a mentionat, de asemenea, tehnologia Nano-Crystal a obiectivului, care atenueaza aberatiile optice.

Premiile stabilesc si mai clar pozitia de top a Nikon in domeniul industriei foto si recunosc efortul continuu depus de companie in vederea realizarii standardelor de excelenta.