Nikon Imaging | Romania | Europa

03-07-2008

Cel mai performant blit de la Nikon – SB-900 – acum si in Romania prin SKIN

Bucuresti, 3 iulie 2008 – SKIN, importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei si unic importator Nikon in Romania, aduce pe piata romaneasca blitul extern Nikon Speedlight SB-900.

Nikon Speedlight SB-900 ofera o viteza exceptionala, operatiuni la intensitati ridicate combinate cu un interval de zoom extins. SB-900 dispune de un panou de difuzie oscilant si o sursa de lumina cu posibilitate de zoom de la 17mm la 200mm in doar 1,2 secunde, lumina fiind distribuita in mod egal pe suprafata fotografiata. Noul blit versatil permite alegerea a trei tipuri de iluminare (central-evaluativ, standard si uniform) ce pot fi selectate pentru a corespunde unui anumit subiect.

SB-900 este adaptat perfect atat formatelor DX, cat si FX, si va selecta automat tipul de distributie a luminii in functie de formatul senzorului aparatului foto la care este atasat. SB-900 detecteaza daca sunt atasate filtre de culori fluorescente sau incandescente, transmitand aparatului foto sa schimbe corespunzator setarea balansului de alb. Conceput pentru a captura imagini digitale la viteze mari, SB-900 permite declansari repetate la intensitati ridicate cu ajutorul unui circuit de amplificare pentru reincarcare rapida. De asemenea, include un sistem cu senzori termici pentru a proteja unitatea impotriva supraincalzirii. Este compatibil cu celelalte dispozitive Speedlight si accesorii ale apreciatului Sistem creativ de iluminare Nikon (Nikon Creative Lighting System) si poate fi usor incorporat in aranjamente cu blituri multiple. SB-900 are posibilitatea de iluminare indirecta prin intermediul capului pivotant ce poate fi inclinat in sus cu 90º si in jos cu 11º si rotit orizontal cu 180º. Blitul devine astfel un accesoriu care deschide multe posibilitati creative fotografului. SB-900 dispune si de un dispozitiv de asistenta la iluminare Auto Focus, care acopera o distanta focala ampla de 20-105mm, acesta fiind compatibil cu senzorul Multi-CAM3500 FX/DX AF.

O premiera mondiala inaugurata de catre Speedlight SB-900 este posibilitatea de actualizare a firmware-ului blitului prin intermediul aparatelor foto DSLR Nikon D3 si Nikon D700, incepand cu data de 1 iulie 2008.

"Dispozitivele Speedlight de la Nikon sunt considerate ca fiind cele mai bune din industrie" a declarat Robert Cristina, Manager Professional Products si NPS, Nikon Europe. "Noul SB-900 propulseaza in viitor iluminarea cu ajutorul blitului, oferind ocazii creative entuziasmante disponibile prin apasarea unui buton". SB-900 va fi disponibil in Romania incepand cu luna august 2008.