Nikon Imaging | Romania | Europa

08-09-2008

Nikon COOLPIX S60 – primul aparat foto Nikon cu touch screen

Bucuresti, 8 septembrie 2008SKIN, importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei si unic importator Nikon in Romania, anunta aparitia noului COOLPIX S60, primul aparat foto cu touch screen de la Nikon, care se va comercializa pe piata romaneasca accesorizat cu husa originala creata de catre celebrul designer Mihai Albu.

COOLPIX S60 este primul aparat foto digital conceput de catre Nikon dotat cu un touch screen, inaugurand un nou mod de contol si vizualizare care este in acelasi timp usor de folosit si distractiv. Eleganta acestui aparat foto este scoasa in evidenta atat de ecranul de 3,5 inchi, de simplitatea liniilor compozitionale, datorata lipsei butoanelor de control, dar si de accesoriul alaturi de care este comercializat COOLPIX S60, creatia originala a designerului Mihai Albu.

Nikon COOLPIX S60 are caracteristici ergonomice, dinamice si compacte. Compozitia aparatului foto este conceputa prin trasee regulatorii bine definite, cu linii fluide din care functiile importante marcheaza puncte de interes. Tocmai aceste elemente m-au inspirat si condus catre conceptul final al husei, respectand caracterul aparatului si adaugand o nota de artistic prin suprapuneri de culoare, prin cursivitate vizuala si echilibru estetic a afirmat designerul Mihai Albu. El a mai adaugat ca accesoriile trebuie sa completeze in mod fericit obiectul de baza. Trebuie sa puna in valoare, chiar sa dea "viata" in asa fel incat sa rezulte un "tot unitar". Astfel, utilizatorul va avea maxima satisfactie, va utiliza cu placere produsul si va ramane fidel brandului in asteptarea a noi si noi modele.

Performantele lui COOLPIX S60 sunt, de asemenea, impresionante. Cei 10 megapixeli efectivi ofera o rezolutie inalta si calitate ridicata a imaginilor, iar utilizarea sistemului de procesare a imaginii EXPEED, unic la Nikon , realizat initial pentru aparatele foto profesionale DSLR premiate, asigura o viteza mare si o precizie sporita de procesare a datelor obtinute din senzorul de imagine. Obiectivul NIKKOR cu zoom optic de 5x impreuna cu optica compacta originala Nikon asigura un format subtire si stilizat al aparatului foto fara a pierde din calitatea imaginii.

Majoritatea functiilor aparatului foto sunt controlate in mod direct prin atingerea monitorului. Pentru a realiza o fotografie, este nevoie doar de selectarea subiectului pe ecran, iar aparatul foto va focaliza automat si va seta expunerea cea mai buna. Functia imbunatatita de recunoastere a fetei urmareste subiectele in miscare, asigurand focalizarea precisa si rapida a acestora. Aparatul foto beneficiaza de trei functii pentru a reduce neclaritatea imaginilor. Senzorul de imagine de inalta performanta cu reducerea vibratiilor (VR) permite efectuarea fotografiilor clare chiar si in conditii de telefotografiere, folosind zoom-ul optic si pe cel digital.

Tehnologia superioara ISO cu reducerea zgomotului permite un interval de sensibilitate pana la ISO 3200 cu adaugare de pixeli pentru o expunere corecta si claritate uniforma in conditii de iluminare precara. Cu ajutorul functiei selector pentru cea mai buna fotografie (Best Shot Selector) aparatul foto efectueaza 10 fotografii succesive si salveaza in mod automat doar pe cea mai clara.

Nikon COOLPIX S60 va fi disponibil in culorile alb-sidef si bordo, alaturi de accesoriul Mihai Albu, incepand cu a doua jumatate a lunii septembrie.