Nikon Imaging | Romania | Europa

15-08-2008

Aparatul foto si obiectivele Nikon castiga doua prestigioase premii EISA

Amsterdam, Olanda, 15 august 2008 – Nikon este incantat de castigarea celor doua premii EISA pentru trei dintre produsele adresate profesionistilor. EISA sau Asociatia Europeana a Producatorilor de Imagine si Sunet este cea mai mare organizatie editoriala multimedia din Europa, avand in componenta 50 de reviste audio, video si foto in 19 tari europene. In fiecare an, revistele din componenta grupului nominalizeaza cele mai bune echipamente pe diferite categorii de produse audiovizuale aparute pe piata in Europa in timpul ultimelor 12 luni. In acest an, Nikon a castigat categoriile European Professional Camera 2008-2009 cu Nikon D3 D-SLR si European Professional Lens 2008-2009 cu cele doua obiective NIKKOR: AF-S 14-24mm f/2,8G ED si AF-S 24-70mm f/2,8G ED. Premiile intaresc si mai mult pozitia de lider ocupata de Nikon in domeniul fotografiei profesionale si semnifica o recunoastere a eforturilor sustinute de companie in atingerea excelentei.

Robert Cristina, Manager Professional Products and NPS la Nikon Europe: „Suntem incantati ca eforturile inginerilor nostri au fost recunoscute din nou la o asemenea scara, la fel cum s-a intamplat si la TIPA, in luna mai a acestui an. Cele doua premii din partea EISA afirma angajamentul nostru in ceea ce priveste oferirea celor mai bune tehnologii optice si de imagine din domeniul fotografiei.”

Aparatul foto profesionist al Europei 2008-2009: Nikon D3

Citam motivatia data de catre juriul EISA la acordarea premiului: “Nikon D3 este primul aparat Nikon full frame, oferind o calitate incredibila a imaginii datorita faptului ca cei 12 milioane de pixeli ai senzorului CMOS sunt mult mai mari decat in mod obisnuit. Acesti pixeli de mari dimensiuni ajuta la producerea de niveluri foarte reduse de zgomot, chiar si la setari ISO ridicate. Utilizarea si focalizarea la viteze ridicate in combinatie cu modul de fotografiere continua de noua imagini pe secunda fac ca acesta sa fie un excelent aparat foto pentru imagini de actiune si pentru fotografii sport, precum si DSLR-ul ideal pentru fotografii profesionisti din toate domeniile.”

Obiectivul profesionist al Europei 2008-2009: NIKKOR AF-S 14-24mm f/2,8G ED si NIKKOR AF-S 24-70mm f/2,8G ED

Citam motivatia data de catre juriul EISA la acordarea premiului: „Aceasta pereche de obiective NIKKOR cu zoom reprezinta parteneriatul optic ideal pentru echiparea aparatelor foto profesioniste full frame Nikon. Cu acoperirea unei lungimi focale largi la o diafragma de f/2,8 si cu o calitate optica foarte ridicata, aceste obiective cu zoom ajuta Nikon sa ridice sistemul FX D-SLR in pozitia de lider al pietei. Datorita calitatii incredibile a lentilelor si gratie dimensiunilor si greutatii sale, AF-S 14-24 mm stabileste un record nou in categoria obiectivelor zoom cu plaja focala scurta compatibile cu senzori full frame. Calitatea exceptionala a lui AF-S 14-24 mm se compara cu cea a obiectivelor cu distanta focala fixa. Noul AF-S 24-70 mm este un obiectiv superb, cu un design optic si mecanic avansat care il evidentiaza in gama de obiective NIKKOR cu zoom standard. Distanta minima de focalizare de 0,38 m face sa fie un excelent obiectiv cu zoom polivalent.”

Nikon continua sa dezvolte produse excelente in ambitia sa de a fi producatorul si partenerul preferat al fotografilor de toate nivelele.