Nikon Imaging | Romania | Europa

12-09-2008

Nikon styled by Mihai Albu

FHM: Care este legatura dintre Mihai Albu si Nikon Coolpix S60, avand in vedere ca primul este un nume consacrat in fashion iar Nikon in domeniul fotografiei?

Mihai Albu: Punctul comun este cel al segmentului de piata caruia cele 2 branduri se adreseaza, este vorba de acel public care cauta un produs special si inteligent, de o calitate deosebita, care se remarca printr-un design sectaculos, deci mai mult de un simplu accesoriu sau gadget . Conteaza in aceasta situatie abilitatea unui designer de formatie care incearca "sa impacheteze" un produs remarcabil tehnologic pentru a-l pune in valoare si chiar de a-l face mai apropiat si mai usor accesibil utilizatorului. Tocmai aceste motive au stat la baza asocierii celor 2 branduri din care are de castigat la final pasionatul de fotografie si estetic.

FHM: Cum vi s-a parut ideea de a crea un accesoriu (husa) pentru un aparat foto digital?

Mihai Albu: In momentul in care am primit propunerea de a crea husa pentru Nikon Coolpix S60, acest aparat foto digital fiind varful tehnologiei in domeniul sau, am realizat ca este o adevarata provocare pentru mine, ceea m-a facut sa imi pun la incercare intreaga forta creatoare. Ma simt onorat ca Nikon a apelat la serviciile mele si sunt madru ca am avut posibilitatea sa imbin cunostintele scolii romanesti de design cu recunoscutul si apreciatul design japonez.

FHM: Ce anume v-a inspirat cand ati creat husa si cum s-a ajuns la produsul final?

Mihai Albu: In primul rand am cercetat calitatile tehnice ale aparatului, apoi am studiat forma sa. Am ajuns la concluzia ca Nikon Coolpix S60 are caracteristici ergonomice, dinamice si compacte. Compozitia este conceputa prin trasee regulatorii bine definite, cu linii fluide din care functiile importante marcheaza puncte de interes. Tocmai aceste elemente m-au inspirat si condus catre conceptul final respectand caracterul aparatului si adaugand o nota de artistic prin suprapuneri de culoare, prin cursivitate vizuala si echilibru estetic.

FHM: Cat de important este un accesoriu de valoare alaturi de produsul in sine?

Mihai Albu: Accesoriile trebuie sa completeze in mod fericit obiectul de baza. Trebuie sa puna in valoare chiar sa dea "viata" in asa fel incat sa rezulte un"tot unitar". Astefel utilizatorul va avea maxima satisfactie, va utiliza cu placere produsul si ramanand fidel brandului in asteptarea a noi si noi modele.

FHM: Cum a apropiat aceasta colaborare cele 2 branduri Mihai Albu si Nikon?

Mihai Albu: As dori sa evidentiez deschiderea Nikon pentru frumos, pentru designul de calitate si pentru curajul in abordarea strategiilor de marketing. Vreau sa cred ca aceasta colaborare nu va ramane singulara si ca proiectul Nikon Coolpix S60 este doar un inceput in asa fel incat Nikon by Mihai Albu sa aiba greutate in ochii romanilor si nu numai. Formula "Powered by", in cazul nostru "Styled by" a dat roade in toate domeniile, tehnologia de varf combinata cu designul spectaculos constituind reteta castigatoare a viitorului.