Nikon Imaging | Romania | Europa

01-07-2008

Luminează calea. Noul bliţ Nikon Speedlight SB-900

Amsterdam, Olanda, 1 iulie 2008 - Nikon Europe a lansat astăzi noul vârf de lance Speedlight - Nikon SB-900 - ce oferă o viteză excepţională, operaţiuni la intensităţi ridicate combinate cu un interval de zoom extins. SB-900 dispune de un panou de difuzie oscilant şi o sursă de lumină cu posibilitate de zoom de la 17mm la 200mm în doar 1,2 secunde, în timp ce lumina este distribuită în mod egal. Noul bliţ versatil permite alegerea a trei tipuri de iluminare (central-evaluativ/standard/uniform) ce pot fi selectate pentru a corespunde unui anumit subiect.

„Dispozitivele Speedlight de la Nikon sunt considerate ca fiind cele mai bune din industrie” a declarat Robert Cristina, Manager Professional Products şi NPS, Nikon Europe. „Noul SB-900 propulsează în viitor iluminarea cu ajutorul bliţului, oferind ocazii creative entuziasmante disponibile prin apăsarea unui buton” a mai adăugat acesta.

SB-900 este adaptat perfect atât formatelor DX, cât şi FX, şi va selecta automat tipul de distribuţie a luminii în funcţie de formatul senzorului aparatului foto la care este ataşat. SB-900 detectează dacă sunt ataşate filtre de culori fluorescente sau incandescente, transmiţând aparatului foto să schimbe corespunzător setarea balansului de alb. Conceput pentru a captura imagini digitale la viteze mari, SB-900 permite declanşări repetate la intensităţi ridicate cu ajutorul unui circuit de amplificare pentru reîncărcare rapidă. De asemenea, include un sistem cu senzori termici pentru a proteja unitatea împotriva supraîncălzirii. Este perfect compatibil cu celelalte dispozitive Speedlight şi accesorii ale apreciatului Sistem creativ de iluminare Nikon (Nikon Creative Lighting System) şi poate fi uşor

incorporat în aranjamente cu bliţuri multiple. Capacitatea de reflectare bliţ este furnizată printr-un cap ce poate fi înclinat în sus cu 90º şi în jos cu 11º şi rotit orizontal cu 180º, SB-900 devenind un accesoriu ce deschide multe posibilităţi creative fotografului.

Descarcare versiune PDF