Nikon Imaging | Romania | Europa

01-07-2008

Nikon extinde gama aparatelor foto DSLR în format FX cu noul D700

Amsterdam, Olanda, 1 iulie 2008 - Nikon Europa are plăcerea de a anunţa lansarea noului aparat foto SLR digital în Format FX. Nikon D700 de 12,1 megapixeli, conceput astfel încât să permită mai multor fotografi să se bucure de calitatea imaginii apreciatului Nikon D3, dar sub o formă redusă.

„Nikon D3 a luat prin surprindere industria fotografiei de acţiune, motivând mulţi fotografi profesionişti să schimbe marca şi ne aşteptăm ca şi D700 să continue această tendinţă,” a declarat Robert Cristina, Manager Professional Products şi NPS în cadrul Nikon Europe. El a mai adăugat: „D700 excelează în condiţii extreme de iluminare precară şi în condiţii de contrast ridicat reprezentând bazele pe care sunt apreciate aparatele foto din prezent şi afirmă angajamentul continuu al Nikon în întâmpinarea nevoilor imaginii de mâine.”

ADN D3

D700 moşteneşte de la D3 calitatea deosebită a imaginii. Folosind aceleaşi tehnologii de bază cum ar fi senzorul CMOS foarte sensibil, de 12,1 megapixeli, cu o mărime mai mare a pixelilor şi micro lentile cu suprafeţe fără spaţii ce fac fotografiile să fie luminoase şi fără zgomot pe un interval ISO larg. D700 beneficiază de acelaşi sistem inovator EXPEED de procesare a imaginilor la viteze mari, sistem de convertire de 14 biţi A/D cu procesare a imaginii pe 16 biţi pentru a oferi mai multe detalii şi gradaţii line, necesare pentru imprimări de dimensiuni mari şi reproduceri.

FX în mişcare

D700 este ideal pentru cei ce caută un DSLR echilibrat perfect în mişcare, fără să compromită durabilitatea sau rezistenţa în medii de umezeală sau praf. D700 dispune de un sistem de curăţare a senzorului, folosind vibraţii la frecvenţe înalte pentru a reduce acumularea de praf pe suprafaţa senzorului. Reacţia rapidă de 5fps este posibilă datorită acumulatorului litiu-ion EN-EL3e de 1500mAh şi până la 8fps prin ataşarea unui battery-pack opţional, MB-D10, pentru a folosi acumulatorul puternic EN-EL4a de 2500mAh. Acesta oferă integrare completă a sursei de curent pentru cei ce folosesc deja D3 şi D300. O altă noutate o reprezintă bliţul incorporat i-TTL cu acoperire obiectiv de 24mm, ideal pentru o iluminare discretă atunci când utilizarea unui bliţ Speedlight poate fi greoaie.

Obţinerea cadrului dorit

În ciuda preţului atractiv, D700 nu face nici un compromis din punct de vedere al gamei extinse de funcţii. Are un decalaj de doar 40ms între momentul apăsării declanşatorului şi cel al capturarii imaginii, este dotat cu apreciatul sistem AutoFocus în 51 de puncte Multi-CAM3500DX, cu modul de decupare DX şi Live View cu detectare contrast AF. Toate acestea sunt afişate pe monitorul TFT de 3 inci de înaltă definiţie folosit şi pentru D3 şi D300. Unul din avantajele importante ale aparatelor foto în format FX este vizorul, iar D700 are o excepţională pentaprismă solidă din sticlă, cu acoperire de 95%, cu puncte AF ajustabile şi iluminare cu LED pentru o vizibilitate continuă excelentă. O nouă funcţie inovatoare permite afişarea Orizontului Virtual prin intermediul unui indicator de nivel în modul Live View, utilizatorii putând determina orientarea camerei la distanţă de un braţ.

Ceea ce aşteptau clienţii NIKKOR

D700 este proiectat pentru viitor fără a ignora trecutul. Nikon a sărbătorit cea de-a75-a aniversare de la primul obiectiv NIKKOR cu peste 40 de milioane de obiective vândute. Tehnologiile inteligente de procesare a imaginii cu control al iluminării periferice (Vinietă) şi al aberaţiilor cromatice permit fotografilor să redescopere posibilităţile creative ale obiectivelor Nikkor existente, cu montură F. Pentru clienţii noi, Nikon Total Imaging System (Sistemul de imagine totală Nikon) oferă obiective, bliţuri, software şi accesorii pentru fiecare provocare fotografică atât în prezent cât şi în viitor.

D700 este livrat împreună cu acumulatorul EN-EL3e, încărcător şi pachetul software Nikon Software Suite şi va fi pus în vânzare în august 2008.