Nikon Imaging | Romania | Europa

01-07-2008

Nikon lansează obiectivele PC-E NIKKOR 45mm f/2.8D ED şi PC-E NIKKOR 85mm f/2.8D

Amsterdam, Olanda, 1 Iulie 2008 - Nikon Europa are plăcerea să confirme lansarea celor două noi obiective speciale NIKKOR: PC-E NIKKOR 45mm f/2.8D ED şi PC-E NIKKOR 85mm f/2.8D. Obiectivele PC NIKKOR cu funcţia de control a perspectivei sunt proiectate pentru utilizarea specializată în arhitectură, fotografia comercială şi peisaje. Funcţia de Control a perspectivei oferă un mecanism de înclinare/deplasare, capacitate de rotaţie şi control automat al diafragmei.

Robert Cristina, Manager Professional Products şi NPS la Nikon Europe B.V.: „Cele două noutăţi ale gamei NIKKOR vor fi binevenite în rândul fotografilor specializaţi în arhitectură şi peisaje care utilizează aparate foto în format FX, cum ar fi D3 şi D700.” Acesta a adăugat: „Asemeni modelului PC-E 24mm f/3,5D ED introdus la începutul anului, aceste două obiective extind şi mai mult gama NIKKOR de echipamente dedicate fotografilor profesionişti.”

Ambele obiective asigură claritate şi luminozitate de cel mai înalt nivel de la margine la colţuri, indiferent de distanţa faţă de subiect, de la macro la infinitate. Acestea dispun, de asemenea, şi de tehnologia Nikon de strat antireflexie Nano Crystal pentru a reduce aberaţiile optice cauzate de reflexia internă, cu ajutorul nivelelor foarte flexibile de înclinare şi deplasare.

Obiectivele PC NIKKOR sunt suficient de robuste pentru a putea fi utilizate pe teren sau în studio, deschiderea diafragmei cu nouă lamele rotunjite contribuie la renumele obiectivelor NIKKOR bokeh, care uniformizează fundalul fotografiei, fără distorsiuni şi punând în evidenţă elementele din prim-plan.

Distanţa focală de 45mm a noului PC-E NIKKOR 45mm f/2.8D ED este ideală pentru o perspectivă naturală care poate fi controlată în mod creativ de către fotograf. Dispunând de sticlă ED care minimizează aberaţiile şi cu cea mai apropiată distanţă pentru focalizare de doar 25 cm, PC-E NIKKOR 45mm f/2.8D prezintă o diafragmă minimă de f/32.

PC-E NIKKOR 85mm f/2.8D înlocuieşte actualul PC Micro NIKKOR 85mm f/2,8D şi este ideal pentru natură statică şi portrete creative. Dispunând în esenţă de acelaşi design optic ca şi predecesorul său, noul PC-E NIKKOR 85mm f/2.8D este mai uşor şi mai mic, cu cea mai mică distanţă de focalizare de 39 cm şi diafragmă minimă de f/32.

Caracteristici principale

o Nano Crystal Coat atenuează aberaţiile optice pentru reproducerea imaginilor la calitate superioară

o Performanţă optică superioară cu minim de distorsiune şi aberaţie cromatică

o Diafragma electromagnetică asigură controlul automat al diafragmei (pentru modelele de aparate foto compatibile)

o Posibilitatea de presetare a diafragmei cu ajutorul inelului pentru diafragmă şi a butonului de oprire

o Capacitate de fotografiere Macro de până la 0,25 m pentru PC-E NIKKOR 45mm f/2.8D ED şi 0,39 m pentru PC-E NIKKOR 85mm f/2.8D (la 1/2x)

o Diafragmă rotunjită cu nouă lamele

o Protecţie de calitate împotriva prafului şi umezelii