Nikon Imaging | Romania | Europa

31-07-2008

Lansarea Nikon D700 si Nikon Speedlight SB-900 la Muzeul National Cotroceni

Bucuresti, 31 iulie 2008 – SKIN, importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei si unic importator Nikon in Romania, este bucuros sa anunte succesul primului eveniment Nikon in Romania, lansarea la Muzeul National Cotroceni a noului aparat foto DSLR Nikon D700 si a blitului Speedlight SB-900.

Joi, 24 iulie 2008, la Muzeul National Cotroceni, au fost lansate in cadrul unui eveniment unic pe piata foto din Romania, doua produse Nikon destinate fotografilor profesionisti: aparatul foto DSLR cu senzor FX, D700, si primul blit din lume cu firmware actualizabil, SB-900. Evenimentul a cuprins prezentarea detaliata a celor doua aparate, realizata de catre celebrul fotograf Dinu Lazar, un concurs de fotografie, la care au fost invitati sa participe toti fotografii prezenti, si un recital sustinut de catre Ada Milea. Au luat cuvantul, de asemenea, Richard Leigh, Director de Dezvoltare Nikon Europe, Adelin Petrisor, imaginea Nikon D700 in Romania si Radu Niculescu, Brand Manager Nikon Romania. Moderatorul discutiilor a fost prezentatoarea TV si fotografa Luana Ibacka.

La eveniment au fost prezenti mai mult de o suta de invitati: cei mai importanti fotografi profesionisti din Romania, presa de specialitate si partenerii autorizati Nikon in Romania. Acestia au putut testa in mod direct calitatile exceptionale ale aparatului DSLR Nikon D700 si ale blitului Nikon Speedlight SB-900, fiind primii la noi in tara si printre primii din lume care au putut face acest lucru. Au fost disponibile in acest scop zece aparate foto si zece blituri pe care invitatii le-au studiat si incercat.

Sesiunea de prezentari a fost inaugurata de catre Radu Niculescu, Brand Manager Nikon Romania, care a vorbit despre beneficiile pe care SKIN, ca importator oficial Nikon, le aduce: garantie de doi ani, service autorizat cu tehnicieni scolarizati de catre Nikon, disponibilitate rapida a produselor, suport tehnic telefonic si online. Richard Leigh, Director de Dezvoltare Nikon Europe, a felicitat echipa Nikon Romania pentru realizarile din primele zece luni de existenta, iar Adelin Petrisor, imaginea Nikon D700 in Romania, a explicat care sunt calitatile Nikon care l-au convins sa isi asocieze imaginea cu acest brand. Fotograful Dinu Lazar a incheiat sesiunea de prezentari explicand detaliat specificatiile Nikon D700 si Nikon Speedlight SB-900.

Toti cei prezenti au fost invitati sa participe la un concurs de fotografie in incinta Muzeului National Cotroceni. Premiile concursului au constat intr-un blit Speedlight SB-900 si un aparat foto Nikon COOLPIX P80. Evenimentul de lansare s-a incheiat cu un recital sustinut de catre Ada Milea.

Evenimentul de lansare al aparatului foto DSLR Nikon D700 si al blitului Nikon Speedlight SB-900 s-a desfasurat in aceeasi zi cu evenimentele similare din tarile in care Nikon are o experienta si o traditie mult mai mare, precum Japonia, SUA sau Marea Britanie. Romania a intrat in acest fel intre tarile care au privilegiul de a dispune de noile aparate foto si accesorii Nikon inca de la data lansarii mondiale.