Nikon Imaging | Romania | Europa

07-08-2008

Noul Nikon COOLPIX S60 – Stil si calitate in armonie perfecta

Fotografii de calitate superioara doar printr-o atingere

Amsterdam, Olanda, 7 august 2008 – Nikon Europe are placerea sa anunte lansarea Nikon COOLPIX S60 – un aparat foto digital compact avansat si stilizat cu monitor LCD cu unghi larg de vizualizare de 3,5 inci si cu un panou de control unic, sensibil la atingere. Rezolutia sa de 10 megapixeli ofera fotografii clare si la o calitate inalta, cu obiectivul NIKKOR cu zoom de 5x pentru o telefotografiere dinamica. Fotografiile de calitate sunt asigurate de posibilitatea de reducere a vibratiilor si sensibilitatea ridicata ISO. COOLPIX S60 ofera functii avansate, cum ar fi Selector automat scena, recunoastere chip imbunatatita, functie control zambet cu detectare de clipire, filmari secventiale, retusare integrata in aparatul foto si iesire HDMi.

Mark Pekelharing, Product Manager Consumer Products in cadrul Nikon Europe B.V: „COOLPIX S60 este imbinarea perfecta dintre tehnologie si stil. Nikon a introdus o serie de functii pentru a face acest aparat usor de utilizat avand o serie de inovatii superbe derivate din linia noastra profesionala de D-SLR-uri pentru fotografii optime. Suntem increzatori ca optiunile numeroase de culori vor fi atractive pentru cei ce cauta o combinatie intre calitate si aspect placut intr-un singur pachet.”

Imagini de calitate

Cei 10 megapixeli efectivi ofera o rezolutie inalta si calitate ridicata a imaginilor, iar utilizarea sistemului de procesare a imaginii EXPEED de la Nikon, realizat initial pentru aparatele foto profesionale D-SLR premiate, asigura o viteza mare si o precizie sporita de procesare a datelor obtinute din senzorul de imagine. Obiectivul NIKKOR cu zoom optic de 5x impreuna cu optica compacta originala Nikon asigura un format subtire si stilizat al aparatului foto fara a pierde din calitatea imaginii.

Atingerea umana

Majoritatea functiilor aparatului foto sunt controlate in mod direct prin atingerea monitorului TFT mare cu unghi larg de vizualizare de 3,5 inci. Cu un unghi larg de vizualizare de aproximativ 160˚, vizualizarea este usoara chiar si dintr-o perspectiva diagonala. Stratul anti-reflexie imbunatateste si mai mult vizualizarea, iar panoul sensibil la atingere asigura utilizarea facila a aparatului foto. Daca doriti sa va bucurati de fotografiile dumneavoastra in format mare impreuna cu ceilalti, mentinand totodata calitatea imaginii, conectati aparatul foto la un televizor HDMi TV.

Pentru a va ajuta sa realizati fotografii mai bune, aparatul foto poate selecta automat cea mai buna scena cu ajutorul selectorului automat de scena. Pentru a realiza o fotografie, atingeti pur si simplu orice subiect de pe ecran iar aparatul foto va focaliza automat pentru dumneavoastra si va seta expunerea cea mai buna. Functia imbunatatita de recunoastere a fetei urmareste subiectele in miscare, asigurand focalizarea acestora.

Eliminarea neclaritatii

Aparatul foto beneficiaza de trei functii pentru a reduce neclaritatea imaginilor. Senzorul de imagine de inalta performanta cu reducerea vibratiilor (VR) permite efectuarea fotografiilor clare fara incetosare chiar si in conditii de telefotografiere folosind zoom-ul optic si cel digital. Tehnologia superioara ISO cu reducerea zgomotului permite un interval de sensibilitate pana la ISO 3200 cu adaugare de pixeli pentru o expunere corecta si claritate uniforma in conditii de iluminare precara. Iar impreuna cu functia selector pentru cea mai buna fotografie (Best Shot Selector) de la Nikon, aparatul foto efectueaza maxim 10 fotografii succesive si salveaza in mod automat cea mai clara fotografie. Aceasta functie este ideala pentru fotografia macro de prim plan unde efectul de miscare a aparatului este greu de evitat.

Zambetul perfect

Atunci cand fotografiati prieteni sau rude, functia imbunatatita AF prioritate chip recunoaste pana la 12 fete atat pentru portrete superbe cat si pentru fotografii de grup clare, chiar si atunci cand fetele pot fi cu usurinta subexpuse datorita unui fundal luminos sau supraexpuse datorita soarelui puternic ori miscarii continue. Functia de filmare si de filmare secventiala a aparatului foto poate filma pana la 30 fps pana la 640x480 pixeli. Cele 17 moduri scena, inclusiv moduri dificile de fotografiere cum ar fi plaja/zapada, apus, amurg/zori de zi precum si spectacole de artificii, va asigura capturarea perfecta a celor mai dificile subiecte. Daca aveti nevoie sa retusati orice fotografie, aparatul foto are o multime de instrumente integrate de editare a imaginii, inclusiv o functie de memorare.

Stilat

La doar 97 (latime) x 60 (inaltime) x 22 (adancime) mm si cu o greutate de 145 grame, carcasa subtire si compacta a Nikon COOLPIX S60 va calatori oriunde. Cu o carcasa de calitate inalta, panou frontal de aluminiu si cu o forma valurita, liniile curbe integrate incap perfect in orice palma. si datorita faptului ca aparatul foto este disponibil intr-o varietate de culori ale carcasei, exista o culoare care sa fie potrivita stilului fiecaruia.

Nikon COOLPIX S60 este livrat impreuna cu o curea, acumulator reincarcabil si incarcator, cabluri USB si audio/video, o penita de atingere a ecranului, pachet software COOLPIX si stocare gratuita de 2GB pe situl Nikon „my Picturetown”. Aparatul foto este programat sa fie pus in vanzare la sfarsitul lunii septembrie 2008 cu un pret estimat la 349 Euro.