Nikon Imaging | Romania | Europa

07-08-2008

Nikon COOLPIX P6000 – Ridica stafeta

Compact, la un nou nivel

Amsterdam, Olanda, 07 august 2008 - Nikon Europe are placerea sa anunte lansarea noului varf de gama al seriei COOLPIX Performance, modelul P6000, primul aparat foto Nikon cu GPS integrat. Calitatea superba a fotografiilor este garantata de cei 13,5 megapixeli efectivi, obiectiv NIKKOR cu unghi larg si zoom de 4x ce include 2 elemente de sticla ED si sistemul de procesare a imaginii Nikon EXPEED. GPS integrat, suport RAW, si conectorul Ethernet integrat pentru a impartasi imaginile prin intermediul Nikon „my Picturetown” fac ca acest aparat foto sa fie unul dintre cele mai performante aparate foto compacte de pe piata la momentul actual. Si datorita proiectarii atractive, inteligente cu o priza asemanatoare SLR-urilor pentru o manuire perfecta, aspect intuitiv al butoanelor si ecran TFT de 2,7 inci de inalta rezolutie, este usor de folosit pentru a va putea concentra asupra fotografiei.

Mark Pekelharing, Product Manager Consumer Products in cadrul Nikon Europe B.V: „Acest aparat foto stabileste noi standarde pentru piata aparatelor foto compacte. Nikon este cunoscut pentru introducerea de noi functii atat in aparatele sale foto D-SLR cat si in aparatele foto compacte. Odata cu introducerea acestui model GPS, Nikon dovedeste inca o data ca este in prima linie din punct de vedere al tehnologiei. Materialele de calitate inalta si lista de functii ce se regasesc de altfel in aparatele foto profesionale vor atrage utilizatorii pretentiosi.”

Doar cele mai bune imagini

COOLPIX P6000 este pentru cei ce doresc ce e mai bun intr-un pachet mic. Nikon a introdus in acest aparat foto tehnologii revolutionare pentru a asigura cea mai buna calitate a imaginii intr-o carcasa compacta. Cei 13,5 megapixeli efectivi, utilizarea sistemului de procesare a imaginii Nikon EXPEED, realizat initial pentru D-SLR-uri profesionale si un obiectiv NIKKOR cu unghi larg si zoom de 4x cu doua elemente de sticla ED (28-112 mm) nu lasa nimic de dorit. Calitatea imaginii aparatului foto este intarita de posibilitatea de a fotografia in format RAW, avand la dispozitie si functia Picture Control, functie imprumutata de la aparatele foto D-SLR. Mai mult, beneficiaza de trei functii pentru a reduce nivelul de neclaritate al imaginilor. Obiectivul cu reducerea vibratiilor (VR) permite, prin deplasarea lentilelor de performanta inalta, realizarea fotografiilor clare si ofera posibilitatea fotografierii din mana cu timpi cu pana la trei stopuri mai lungi decat in conditii normale. Tehnologia sa superioara de reducere a zgomotului permite o sensibilitate de pana la ISO 6400. si impreuna cu Best Shot Selector (Selector pentru cea mai buna fotografie) de la Nikon, aparatul foto efectueaza 10 fotografii succesive si alege in mod automat pe cea mai clara. Aceasta functie este ideala pentru fotografia macro de prim plan in care este posibil sa apara efectul de miscare a aparatului foto.

Cea mai usoara utilizare

Pentru a beneficia la maxim de tehnologia Nikon COOLPIX P6000, Nikon a investit tot ce este mai bun pentru asigura o utilizare usoara. Pentru libertate in controlul expunerii, puteti alege dintre patru moduri de expunere (P/S/A/M) permitand utilizatorului sa preia controlul asupra aparatului foto sau sa lase aparatul foto sa decida cea mai buna setare. Cincisprezece moduri scena, inclusiv moduri dificile de fotografiere cum ar fi plaja/zapada, apus, amurg/zori de zi, precum si spectacole de artificii, va asigura capturarea perfecta a celor mai dificile subiecte. Sunt disponibile sase optiuni de culoare pentru efecte speciale similare folosirii unui filtru. Functia imbunatatita AF prioritate chip recunoaste pana la 12 fete atat pentru portrete superbe cat si pentru imagini de grup clare, chiar si atunci cand fetele sunt subexpuse in conditii cu fundal luminos sau supraexpuse in conditii de iluminare puternica. Iar daca vor exista „ochi rosii”, functia de remediere ochi-rosii se activeaza in timpul expunerii astfel reduce si corecteaza acest efect in mod automat.

D-Lighting asigura automat faptul ca imaginile arata natural, permitand salvarea imaginilor subexpuse din cauza unui fundal excesiv de luminat sau blitului insuficient. Functia de control al distorsiunii asigura reproducerea cu acuratete a subiectului si evitarea distorsiunii imaginii la setare cu unghi larg si zoom sau pe marginile unei imagini. Functia integrata COOLPIX control fotografie, bazata pe tehnologia premiata a D-SLR Nikon, permite utilizatorului sa controleze flexibil conditiile de fotografiere. Functia de filmare integrata, cu sunet sau crearea filmarilor secventiale pana la 640x480 pixeli la 30fps, intareste mai mult gama optiunilor de creativitate.

Impartasiti calitatea

COOLPIX P6000 este primul aparat foto destinat consumatorilor cu un conector Ethernet, permitand utilizatorilor sa impartaseasca imaginile fara efort. Incarcati imaginile pe „my Picturetown” de la Nikon prin simpla conectare a aparatului foto la un cablu LAN si impartasiti-le pe internet. Este util si ca aparat foto de rezerva pentru calatorii. Iar in timp ce calatoriti, functia GPS a aparatului foto va atasa fisierelor imagine informatii de pozitionare Geotag. Apoi aceste etichete pot fi folosite pe situl Nikon „my Picturetown”, ViewNX sau orice alt site compatibil Geotags, pentru a indica cu precizie locatia imaginilor dumneavoastra.

Nikon COOLPIX P6000 mosteneste designul seriei premiate de la Nikon P5000 cu imbunatatiri considerabile. Priza asemanatoare SLR, de exemplu, are o dimensiune, forma si textura perfecte pentru o manuire deosebit de buna. Aspectul ergonomic al butoanelor a fost proiectat in functie de miscarea degetelor in timpul fotografierii si pentru a arata cat mai bine, iar aliajul de magneziu durabil si usor de pe partea frontala a carcasei va face ca P6000 sa fie dorit de toti cei care recunosc calitatea.

Nikon COOLPIX P6000 este livrat impreuna cu o curea, acumulator reincarcabil si adaptor pentru curent alternativ, cabluri USB si audio/video, pachet software COOLPIX si stocare gratuita de 2GB pe situl Nikon „my Picturetown”. Acesta va fi pus in vanzare de la jumatatea lunii septembrie cu un pret estimat la 499 Euro.