Nikon Imaging | Romania | Europa

04-06-2008

Anul Internaţional al Cartofului ONU 2008

Amsterdam, Olanda, 15 Mai 2008 – Sponsorizând un concurs mondial de fotografie pentru profesionişti şi amatori, Nikon Europa anunţă astăzi sprijinul acordat proiectului Anul Internaţional al Cartofului ONU 2008.

Preţurile alimentelor sunt în creştere în toată lumea, influenţate de competiţia feroce pentru oferta internaţională de grâu, porumb şi orez şi alte produse agricole. Pe măsură ce îngrijorările privind riscul penuriei de alimente cresc şi instabilitatea în zeci de ţări cu venituri scăzute, atenţia lumii se orientează către o recoltă veche de când lumea care poate, în unele cazuri, uşura povara inflaţiei preţurilor alimentelor: cartoful. Dl. Shivaji Pandey, Director al diviziei de producţie şi protecţie a plantelor al FAO, declară: „Deoarece cartoful nu este un bun tranzacţionat la nivel global, preţurile sunt de obicei stabilite de costurile de producţie locale, nu de regulile vagi ale pieţelor internaţionale. În consecinţă, este o recoltă recomandată cu tărie pentru securitatea hranei, ce poate ajuta fermierii cu venituri scăzute şi consumatorii vulnerabili să iasă din impasul ofertei şi cererii globale de alimente, precum şi să reducă riscurile malnutriţiei şi foametei, sărăciei, rarităţii apei şi schimbării climatului global.”

Nikon anunţă cu bucurie sprijinul pentru Anul Internaţional al Cartofului sponsorizând concursul mondial de fotografie IYP, care are ca temă centrală cartoful, „Focalizare pe hrana din lume”, (pentru fotografi amatori şi profesionişti). Martina Beckmann, Communication Manager & Marketing Services al Nikon Europe B.V.: „Fotografiile sunt mai grăitoare decât cuvintele. Suntem încântaţi să contribuim la sporirea notorietăţii pentru această problemă importantă, care la rândul său va contribui la atingerea scopurilor Millenium Development stabilite de către Organizaţia Naţiunilor Unite. Ca şi în cazul sponsorizării Concursului de fotografie pentru Anul Orezului în 2004, suntem nerăbdători să primim acelaşi nivel de imagini.”

Participanţii la concursuri sunt invitaţi să trimită fotografii care reflectă rolul cheie jucat de cartof în agricultură, economie şi securitatea hranei la nivel mondial, care să ofere noi perspective privind biodiversitatea cartofului, cultivarea, procesarea, comercializarea şi consumul acestuia şi/sau să contribuie la un schimb gratuit şi internaţional de informaţie referitoare la această recoltă de alimente importantă la nivel global. Există trei seturi atractive de echipamente Nikon disponibile, ca premii pentru fiecare categorie. Pentru detalii suplimentare, accesaţi www.potato2008.org sau IYP-Photo@fao.org şi urmaţi legătura pentru concursul de fotografie. Înscrierile se încheie la data de 1 septembrie 2008.