Nikon Imaging | Romania | Europa

07-05-2008

SKIN anunţă apariţia în România a aparatului foto digital Nikon P80

Nikon COOLPIX P80 este un aparat foto digital compact cu pretenţii de D-SLR, datorită capacităţilor extraordinare de care dispune. În primul rând el se evidenţiază prin zoom-ul optic exceptional, de 18X, prin sensibilitatea ridicată, de până la ISO 6400, prin modul de -fotografiere continuă- cu până la 13 fotografii pe secundă, prin procesarea inovativă a imaginii EXPEED şi prin lentilele cu unghi larg. Nikon COOLPIX P80 mai dispune de sistemul VR de stabilizare a imaginii, de tehnologia Face Priority de recunoaştere a feţei, In-Camera Red-Eye Fix, de eliminare a ochilor roşii şi D-Lighting, de luminare automată a fotografiilor întunecate. Astfel, COOLPIX P80 se recomandă ca fiind un aparat foto digital pentru cei interesaţi de detalii şi de calitate înaltă a imaginii.

Zoom-ul de până la 18X este primul lucru care evidenţiază COOLPIX-ul P80. Acesta este echivalent cu o distanţă focală de la 27mm la 486mm în formatul de film clasic de 35mm. Utilizatorii vor putea apropia foarte mult, pentru fotografii de detaliu extraordinare. În plus, COOLPIX P80 este capabil să focalizeze lentilele pe obiecte care se află la o distanţă minimă de un centimetru faţă de obiectiv. Sensibilitatea de până la ISO 6400, nemaiîntâlnită până acum la alte aparate decât cele mai performante D-SLR, permite lui COOLPIX P80 să fotografieze în condiţii de iluminare foarte scăzută.

Pentru surprinderea celei mai bune poze atunci când subiectul este în mişcare, Nikon COOLPIX P80 are capacitatea de a fotografia 30 de cadre continuu, cu o viteză de până la 13 fps, în modul Sport Continuous Mode. Calitatea fotografiilor lui COOLPIX P80 este greu de atins de orice alt aparat foto compact datorită tehnologiei EXPEED sistemul unic de procesare a imaginii de la Nikon.

Pentru portrete sau fotografii de grup excelente, Nikon COOLPIX P80 este dotat cu sistemele Face Priority, care recunoaşte până la 12 chipuri într-o poză, luminându-le şi focusând automat pe ele, şi In-Camera Red-Eye Fix, care corectează efectul de ochi roşii. Cu ajutorul sistemului D-Lighting, Nikon COOLPIX P80 recunoaşte fotografiile întunecate şi face o copie, alături de poza originală, pe care o luminează corect şi conturează detaliile atunci când e nevoie.

Utilizarea lui Nikon COOLPIX P80 este foarte simplă, pe de o parte datorită meniului uşor de folosit, care anunţă automat, spre exemplu, când fotografia pe cale de a fi realizată are nevoie de mai multă luminozitate, şi pe de altă parte datorită amplasării la îndemână a butoanelor. Ecranul de 6,8 cm poate fi oprit şi se poate folosi în schimb sistemul Electronic View Finder. Acesta este în fapt un mic monitor amplasat în interiorul vizorului aparatului, foarte folositor atunci când se doreşte economisirea bateriei sau când lumina puternică a soarelui nu permite o vizibilitate excelentă pe ecran.

Preţ Nikon P80