Nikon Imaging | Romania | Europa

17.03.2011

Noor-Nikon Masterclass Bucuresti 2011

Luni, 21 martie 2011, are loc deschiderea oficiala a programului educational anual Noor-Nikon Masterclass in Documentary Photography la Bucuresti. Agentia foto Noor (www.noorimages.com) şi Nikon Europe BV, impreună cu Eidos Foundation si Skin Media, continua sa exploreze aspectele cele mai diverse ale vietii, pasiune tradusa in imagini documentare si workshop-uri de fotografie. Sesiunile de traning pentru cei cincisprezece tineri selectati sunt gratuite, toate cheltuielile din cadrul proiectului fiind suportate de catre sponsorul oficial, Nikon Europe BV. Data de incheiere a workshop-ului este vineri, 25 martie.

Publicul larg va putea participa miercuri, 23 marie 2011, incepand cu ora 19, in sala Arcub din str. Batistei, nr. 14, Bucuresti, la un seminar pe tema „fotografia documentara" sustinut de invitatii speciali din partea Noor, fotografii Philip Blenkinsop (Australia), Pep Bonet (Spania) si Stanley Greene (SUA). Acestia vor impartasi auditoriului din experienta lor fotojurnalistica si vor raspunde intrebarilor participantilor. Este o sansa unica pentru cei pasionati de fotografia documentara de a intra in contact cu unii dintre cei mai renumiti fotojurnalisti ai lumii. Intrarea la seminar este libera.

In competitia pentru participarea la workshop-ul editiei 2011 a Noor-Nikon Masterclass in Documentary Photography s-au inscris peste o suta fotografi, atat din Romania, cat si din tari precum Moldova, Bulgaria, Ucraina, Bosnia, Kosovo, Serbia sau Rusia. Cincisprezece tineri reporteri vizuali din sapte tari, inzestrati cu talent si nerabdatori sa fructifice entuziasmul pentru fotografia documentara, au fost selectati cu atentie de catre juriul Noor pentru a lua parte la unele dintre cele mai indraznete exercitii de fotografie din Romania. Lista participantilor este urmatoarea: Alexandru Dinca (Romania), Alexandru Tomazatos (Romania), Arthur Bondar (Ucraina), Bogdan Chesaru (Romania), Bogdan Dinca (Romania), Boryana Katsarova (Bulgaria), Dorin Goian (Moldova), Eugenia Maximova (Bulgaria), Ioana Moldovan (Romania), Jetmir Idrizi (Kosovo), Marko Risovic (Serbia), Maxim Dondyuc (Ucraina), Oksana Yushko (Rusia), Sanja Knezevic (Serbia), Tudor Vintiloiu (Romania).

Participarea la programul educational presupune studiul aprofundat al fotografiei documentare alaturi de specialisti de talie internationala: analiza portofoliilor, imbunatatirea competentelor de selectare si editare a materialului documentar, sesiuni de discutie a subiectelor specifice fotografiei documentare.

Programul Masterclass in Documentary Photography subliniaza inca o data importanta deosebita pe care Nikon o ofera demersului educational si sustinerii tinerilor fotografi. Evenimentul este organizat cu sprijinul Eidos Foundation si in parteneriat cu Epson si Noumax.