Nikon Imaging | Romania | Europa

04-09-2008

Nikon COOLPIX P6000 – primul aparat foto cu GPS si port de retea incorporate

Bucuresti, 1 septembrie 2008SKIN, importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei si unic importator Nikon in Romania, anunta aparitia pe piata romaneasca a unuia dintre cele mai performante aparate foto digitale compacte din lume, Nikon COOLPIX P6000.

Nikon COOLPIX P6000 este un aparat foto compact destinat celor care doresc o calitate a fotografiilor comparativa cu cea a gamei DSLR intr-un corp mult mai mic. Calitatea deosebita a fotografiilor este garantata de cei 13,5 megapixeli efectivi, de obiectivul NIKKOR cu unghi larg si zoom de 4x ce include 2 elemente de sticla ED si de sistemul de procesare a imaginii Nikon EXPEED. Suportul pentru fisiere RAW , GPS-ul si conectorul Ethernet integrat pentru a transmite imaginile prin intermediul Internetului fac din COOLPIX P6000 unul dintre cele mai performante aparate foto compacte de pe piata la momentul actual.

Cele doua elemente de sticla ED ale obiectivului NIKKOR, care se mai regasesc doar la gama de obiective profesionale Nikon, minimizeaza posibilitatea aparitiei aberatiilor optice. Calitatea imaginilor obtinuta de aparatul foto este intarita de posibilitatea de a fotografia in format RAW, avand la dispozitie si functia Picture Control imprumutata de la aparatele foto DSLR, care permite editarea imaginilor direct pe ecranul LCD. Tehnologia VR de reducere a vibratiilor permite, prin deplasarea lentilelor, realizarea unor imagini clare si ofera posibilitatea fotografierii fara trepied intr-un timp cu pana la trei stopuri mai lung decat in conditii normale. Tehnologia superioara de reducere a zgomotului permite fotografierea cu o sensibilitate de pana la ISO 6400. Cu ajutorul sistemului Best Shot Selector (Selector pentru cea mai buna fotografie) de la Nikon, aparatul foto efectueaza 10 fotografii succesive si alege in mod automat pe cea mai clara. Aceasta functie este ideala pentru fotografia macro de prim plan in care este posibil sa apara efectul de miscare a aparatului foto.

Pentru libertate in controlul expunerii, se pot alege dintre patru moduri de expunere (P/S/A/M) care permit utilizatorului sa preia controlul asupra aparatului foto sau sa il lase pe acesta sa decida cea mai buna setare. COOLPIX P6000 este primul aparat foto destinat consumatorilor cu un conector Ethernet, permitand utilizatorilor sa transmita imaginile fara efort, prin intermediul Internetului. Iar in timpul calatoriilor, functia GPS a aparatului foto va atasa fisierelor imagine informatii de pozitionare Geotag, pentru a indica cu precizie locul in care s-a realizat fotografia.

Nikon COOLPIX P6000 mosteneste design-ul seriei premiate Nikon P5000 cu imbunatatiri considerabile. Priza asemanatoare SLR-urilor, de exemplu, are o dimensiune, forma si textura perfecte pentru o manuire deosebit de buna. Aspectul ergonomic al butoanelor a fost proiectat atat in functie de miscarea degetelor in timpul fotografierii cat si pentru a crea un design atragator, iar aliajul de magneziu durabil si usor de pe partea frontala a carcasei va face ca Nikon COOLPIX P6000 sa fie dorit de toti cei care cauta un aparat foto rezistent in orice conditie de fotografiere.

COOLPIX P6000 va fi disponibil in Romania la finalul lunii septembrie.