Nikon Imaging | Romania | Europa

14.03.2011

Declaratie de presa privind cutremurul care a lovit Japonia

Nikon doreste sa isi exprime profunda simpatie si condoleante victimelor tragicului cutremur care a avut loc in nordul Japoniei in data de 11 martie 2011. Din informatiile noastre, niciun angajat al Nikon nu a fost ranit grav, desi continuam sa adunam date despre starea de sanatate a personalului si a familiilor lor.

Grupul de companii Nikon, inclusiv Sendai Nikon Corporation, Miyagi Nikon Precision Co. Ltd.,  Tochigi Nikon Corporation, Tochigi Nikon Precision Co. Ltd., precum si fabricile Nikon au suferit daune ale unor echipamente si cladiri (nu au existat insa daune serioase). Suspendam operatiunile din aceste fabrici si continuam sa evaluam detaliile daunelor. Nu putem in acest moment sa anuntam cat de curand vor fi reluate operatiunile datorita intreruperii liniilor vitale regionale.

 

Nikon a instituit din data de 11 martie o Celula de Urgenta pentru Controlul Dezastrelor condusa de catre Presedintele companiei si in acest moment incearca sa aduca la normal cat de repede posibil activitatile comerciale prin intermediul echipelor MCB (Management de Continuitate a Business-ului) instituite in fiecare subsidiara a companiei.

 

Va vom tine la curent cu situatia la intervale regulate.

 

Ca raspuns la aceasta tragedie si pentru a extinde ajutorul imediat acordat victimelor si zonelor afectate, Nikon Corporation a decis sa doneze 100 de milioane de Yeni catre Crucea Rosie Japoneza.

 

Alte informatii:

Pentru lista grupului nostrum de companii http://www.nikon.com/about/info/group/index.htm

Pentru lista fabricilor noastre http://www.nikon.com/about/info/corporate/index.htm