Nikon Imaging | Romania | Europa

7.04.2011

Concurs: Se cauta fotografia lunii aprilie!

In luna martie ati avut ocazia de a-i vedea si asculta pe trei dintre cei mai importanti fotojurnalisti ai lumii, fotoreporterii agentiei Noor Images: Stanley Greene, Pep Bonet si Philip Blenkinsop. Dorim sa va oferim ocazia de a pune in practica ceea ce ati aflat in cadrul seminarului sustinut de cei trei fotojurnalisti, propunandu-va in luna aprilie tema Fotografia documentara: poveste intr-o imagine.

Concurs: Fotografie Documentara - Poveste intr-o imagine

Cei doi membrii ai juriului, fotografii Mihai Vasile (Mediafax) si Daniel Mihailescu (France Presse) au dorit sa transmita participantilor un scurt mesaj care sa ii ghideze in realizarea sau alegerea unei fotografii pentru concurs:  

 

"Idiferent ca ati urmarit sau nu o tema, fie ea de news sau de fotoreportaj intreprins pe o perioada mai indelungata, fotografia trimisa trebuie sa contina o poveste. In cazul in care aveti o serie de imagini pe aceeasi tema, trimiteti fotografia cea mai relevanta, care impacheteaza cel mai bine subiectul, cea pe care o considerati lead, de pagina 1. Vor fi apreciate imaginile in care toate elementele prezente in cadru conlucreaza la mesajul final. Incurajam stilistica proprie, folosita creativ, fara sa falsifice sau sa distorsioneze valoarea de adevar a continutului si, nu in ultimul rand, consideram determinata surprinderea laturii emotionale a subiectului abordat."

 

Pentru aceasta etapa de concurs va trebui sa trimiteti in mod obligatoriu alaturi de fotografie si o descriere care sa explice in maximum 400 de caractere povestea din spatele fotografiei. Acest text va trebui sa contina informatiile de baza despre fotografia trimisa: cine este subiectul, ce se petrece in imagine, unde, cand si de ce se intampla.

 

Pentru vedea fotografiile inscrise si pentru a citi regulamentul concursului va rugam sa accesati pagina de concurs.