22-06-2018

Comemorăm viaţa lui David Douglas Duncan

Suntem extrem de întristaţi aflând despre trecerea în nefiinţă a distinsului fotojurnalist american David Douglas Duncan. Toţi cei de la Nikon plângem pierderea unui prieten drag şi coleg şi ne exprimăm sincerele noastre condoleanţe.

Domnul Duncan a zugrăvit în mod considerabil războiul din Pacific, războiul din Coreea şi conflictul din Vietnam, ca fotograf de război. Pe parcursul unei îndelungate cariere, lucrările sale au fost publicate în The New York Times, în revista LIFE şi în numeroase alte publicaţii. Pe lângă activitatea sa de fotojurnalist de război, el este cunoscut şi pentru portretele în care îl înfăţişează pe Pablo Picasso.

Aprecierea sa pentru tehnologia noastră imagistică a dus la recunoaşterea mărcilor Nikon şi NIKKOR în întreaga lume, fapt pentru care îi vom fi veşnic recunoscători. El a fost un partener remarcabil al companiei Nikon de-a lungul întregii sale cariere şi îi cinstim cu respect contribuţia incomensurabilă pe care a adus-o fotojurnalismului în cei 102 ani de viaţă.

Exprimându-ne cea mai profundă simpatie la trecerea sa în nefiinţă, dorim să oferim, de asemenea, un tribut minunatului nostru prieten şi partener, cu care am împărtăşit provocările şi bucuriile ultimului secol. El va rămâne pentru totdeauna în inimile familiei sale de la Nikon.