Nikon Imaging | Romania | Europa

22.03.2011

A doua declaratie de presa privind curemurul care a lovit Japonia

Grupul Nikon doreste sa isi exprime condoleantele pentru victimele cutremurului din Japonia si solidaritatea cu cei care au avut de suferit in urma dezastrului.

Am instituit o Celula de Urgenta pentru Controlul Dezastrelor condusa de Presedintele companiei in data de 11 martie, imediat dupa cutremur, am adunat informatii despre siguranta angajatilor, am examinat daunele suferite de echipamentele de productie si am continuat toate eforturile pentru a relua activitatea in cel mai scurt timp. Urmatoarele puncte reprezinta o actualizare in legatura cu impactul cutremurului asupra Nikon si perspective asupra productiei viitoare.

 

1. Siguranta angajatilor

Cu cele mai adanci regrete trebuie sa anuntam ca a fost confirmata moartea unui angajat al Sendai Nikon Corporation. Starea a altor trei angajati din zona Natori City, Prefectura Miyagi, nu a fost confirmata inca.

 

2. Daune ale echipamentului de productie si perspective asupra productiei viitoare

O fabrica Nikon si sapte subsidiare care produc pentru Nikon sunt situate in Prefectura Miyagi, Prefectura Tochigi si Prefectura Ibaraki, regiuni lovite sever de dezastru*. Toate operatiunile lor au fost suspendate imediat dupa cutremur.
La Tochigi Nikon Corporation, operatiunile au reinceput din data de 18 martie.
La Sendai Nikon Corporation si Miyagi Nikon Precision Co., ambele avariate sever, operatiunile sunt asteptate sa reinceapa pana la finalul lunii martie. Operatiunile in toate celelalte fabrici va reincepe maine, 23 martie.

 

Chiar si dupa ce operatiunile reincep, ne temem ca productia nu va putea satisface in totalitate cererea clientilor datorita inabilitatii de a produce la capacitate maxima, ce provine din probleme precum intreruperi planificate ale curentului electric si incapacitatea de a procura componente de la partenerii nostri. Vom face toate eforturile posibile pentru a invinge aceste dificultati si vom fi foarte recunoscatori daca clientii pot intelege aceste circumstante.
Asiguram clientii nostri de echipament de precizie si instrumentatie ca vom extinde suportul pentru restaurarea facilitatilor lovite de dezastru, si pe clientii de aparatura foto loviti de dezastru ii asiguram de suportul in reparatii/service.

 

3. Prognoza efectelor asupra performantei noastre in afaceri

Contiuam operatiunea de evaluare a modului in care daunele imediate dupa dezastru si intreruperile planificate ale electricitatii vor influenta grupul nostru de companii si performantele in afaceri. Va vom anunta concluziile imediat ce va fi considerat ca exista o schimbare importanta in prognoza noastra.


Localizarea fiecarei fabrici si subsidiare de productie:

 

* Mito Plant, Nikon Corporation : Mito, Pref. Ibaraki
* Sendai Nikon Corporation : Natori, Pref. Miyagi
* Miyagi Nikon Precision Co., Ltd. : Zao-machi, Katta-gun, Pref. Miyagi
* Zao factory, Nikon-Trimble Co., Ltd. : Zao-machi, Katta-gun, Pref. Miyagi
* Tochigi Nikon Corporation : Otawara, Pref. Tochigi
* Tochigi Nikon Precision Co., Ltd. : Otawara, Pref. Tochigi
* Kurobane Nikon Co., Ltd. : Otawara, Pref. Tochigi
* Nasu Nikon Co., Ltd. : Nasukarasuyama, Pref. Tochigi

 

Note:
Nikon-Trimble Co., Ltd. Este o companie care utilizeaza medoda punerii in echivalenta.
Nasu Nikon Co., Ltd. Este o subsidiara a Nikon-Essilor Co., Ltd. care este o companie care utilizeaza medoda punerii in echivalenta.