Nikon Imaging | Romania | Europa

SUNT Nadia Meli, fotografă specializată în nunţi

Nadia s-a născut în Italia, a crescut în Germania şi în prezent este stabilită în Brighton, Anglia. A început să se ocupe de fotografierea nunţior cu opt ani în urmă, iar în prezent fotografiază nunţi în întreaga lume şi călătoreşte în Italia în fiecare vară, pentru a înregistra frumuseţea şi farmecul nunţilor italiene. Scopul ei în viaţă este de a face ca oamenii să se simtă iubiţi şi că îşi aparţin – şi ea utilizează frumuseţea pentru a face acest lucru, deoarece Nadia crede că frumuseţea este iubirea făcută vizibilă.

Stilul ei este călăuzit în mare parte de viziunea şi scopul ei: un sentiment de apartenenţă. Cele mai mari pasiuni ale ei sunt oamenii, vieţile lor, poveştile lor şi posibilitatea de a le da viaţă. Din acest motiv, ea a început să predea la ateliere de lucru şi la cursuri online, care se concentrează pe dezvoltarea unei viziuni pentru fotografi, nu doar a unui stil de editare.
Nadia Meli

Întrebări şi răspunsuri

Cum aţi ajuns să fotografiaţi nunţi?
Mi-am luat primul aparat foto la vârsta de 19 ani, când m-am mutat la Londra şi am început să experimentez fotografierea în jurul oraşului, îndrăgostindu-mă de acesta şi de fotografiere în acelaşi timp. În următorii patru ani am fotografiat doar de amuzament, doar pentru mine. Când am absolvit universitatea cu o diplomă în teologie, mi-am dat seama că nimic altceva nu ar fi putut să-mi ofere atâta bucurie ca fotografia şi că era singurul lucru pe care doream să-l fac. Aşadar, mi-am început afacerea neavând în minte alt plan decât să fotografiez cât de mult voi putea. Am fotografiat nunta unui prieten în martie 2010 şi de atunci nu a mai fost cale de întoarcere. Îmi mai place să găzduiesc ateliere de lucru pentru fotografi şi mă concentrez foarte mult asupra posibilităţii de a-şi găsi fiecare propriul stil şi propria viziune.

Din acest motiv am creat The Signature Style System, un curs online pentru fotografii care doresc să îşi găsească stilul şi expresia în acest domeniu.

Care este tradiţia de nuntă preferată, pe care merită să o înregistraţi cu aparatul foto?
Sunt foarte multe, îmi este greu să aleg doar una. Una dintre preferatele mele este când proaspeţii căsătoriţi trec pe sub ploaia de confeti – întotdeauna poate ieşi o fotografie minunată! Dar preferatele mele sunt totuşi discursurile. Îmi place cât sunt de emoţionante!

Care este cea mai mare provocare când se fotografiază la o nuntă?
Trebuie să fii rapid şi să fii simultan într-un milion de locuri. Majoritatea momentelor de la nunţi sunt unice şi nu mai ai ocazia să le vezi a doua oară, astfel încât trebuie să fii tot timpul extrem de precis şi concentrat, iar acest lucru poate fi foarte stresant. De obicei nu observ cât de încordată am fost, decât după ce se termină totul!