Nikon Imaging | Romania | Europa

DAVID YARROW

Natură sălbatică şi arte frumoase

Fotografia a rămas pentru mine o metodă de eliberare şi de escapism; o oportunitate de a explora colţurile îndepărtate ale lumii, pentru a descoperi medii extreme şi natura sălbatică neobişnuită care sălăşluieşte în aceste locuri.

Biografie

David Yarrow s-a născut în Glasgow, Scoţia, în 1966. S-a apucat de fotografiat la o vârstă fragedă şi, la 20 de ani, lucrând ca fotograf la The Times, se afla pe stadionul unde se juca finala Cupei Mondiale, în Mexico City. În acea zi, David a făcut faimoasa fotografie a lui Diego Maradona ţinând Cupa Mondială şi, drept urmare, i s-a cerut ulterior să fotografieze Jocurile Olimpice şi numeroase alte evenimente sportive.

Abia după mulţi ani mai târziu şi-a găsit adevărata zonă de confort în documentarea lumii naturale, iar fotografiile sale evocatoare şi captivante ale vieţii pământeşti s-au bucurat de o apreciere tot mai mare din partea colecţionarilor de artă. În 2018, David este incontestabil unul dintre cei mai bine vânduţi creatori de artă fotografică.

Ce am în geantă?

Am utilizat echipament de la Nikon timp de 33 de ani, iar acesta a devenit din ce în ce mai bun, fiind foarte util în special când este folosit în medii extreme, dure. Pentru mine, este o oportunitate remarcabilă să lucrez cu Nikon la scară europeană.

Nikon D850

Nikon a fost întotdeauna un lider în dezvoltarea corpurilor de aparate foto intuitive, care demonstrează o înţelegere completă a nevoilor unui fotograf, atât la nivel profesional, cât şi la nivel de amator.

Când am fost invitat să particip la lansarea aparatului foto D850, anul trecut, m-am simţit foarte onorat, dat fiind faptul că Nikon a fost cu mine în fiecare etapă a carierei mele. Corpul acestui aparat foto este într-adevăr un pas înainte considerabil, un „revoluţionar”, un „rege al aparatelor foto”. Rezoluţia este ceva ce nu am mai întâlnit vreodată, fiind susţinută de posibilităţile de funcţionare la cadenţe de cadre ridicate şi de performanţa de focalizare automată, care sunt fără egal. Din cauză că fotografiile mele iau forma finală a unor imprimate de mari dimensiuni, în trecut trebuia să aleg rezoluţia în detrimentul cadenţei de cadre – dar D850 elimină acest compromis, oferind ce e mai bun din ambele.

Vizualizaţi aparatul foto

Nikon D5

Când nu folosesc aparatul foto D850, D5 este echipamentul pe care îmi place să îl am la îndemână în timpul unui proiect de fotografiere în medii extreme. Este bun în special pentru fotografiere la viteze mari, când trebuie să fotografiezi multe cadre într-o secundă.

De asemenea, sensibilitatea extinsă a acestuia îţi oferă libertatea de a trece fără probleme de la lumina strălucitoare a soarelui la întunericul nopţii – lucru care are o importanţă specială în munca mea, când de multe ori nu ştiu în ce colţ îndepărtat al lumii mă voi afla la un moment dat.

Vizualizaţi aparatul foto

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Când lucrezi în medii extreme şi dure, ai nevoie de un set de obiective care nu cedează în condiţii de vreme aspră, cum ar fi căldura intensă de la Vergenoeg, din Namibia sau schimbările bruşte de temperatură, până la îngheţ, de la Igloolik, din Nunavut.

Eu folosesc rareori obiective lungi; de fapt, eu nici nu am un obiectiv cu zoom. După părerea mea, obiectivele cu distanţă focală fixă de la Nikon sunt cele mai bune din această clasă.

Obiectivul de 35 mm, cu unghi larg, este perfect pentru stilul meu de fotografiere, unde am nevoie de un sistem optic de înaltă calitate pentru a descoperi şi a capta spiritul subiectelor pe care le fotografiez. Totodată, funcţionarea silenţioasă a focalizării automate este crucială în situaţiile în care sunt la câţiva metri de un leu sau de un lup!

Vizualizaţi obiectivul

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Acesta este un obiectiv robust cu distanţă focală fixă, care realmente depăşeşte limitele posibilului în privinţa calităţii imaginii. Diafragma maximă f/1.4 şi distanţa focală de 58 mm îşi aduc aportul la obţinerea unor performanţe incredibile cu diafragma larg deschisă, lucru ideal pentru portretele mele cu unele dintre cele mai frumoase fiinţe ale naturii. De asemenea, este util pentru fotografierea scenelor nocturne.

Vizualizaţi obiectivul

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

Obiectivul cu distanţă focală fixă de 105 mm este o piesă de o importanţă deosebită. Pot spune că a fost conceput pentru a încuraja niveluri noi şi unice de exprimare artistică în portretistică şi în fotografia artistică, deoarece este suficient de flexibil pentru a capta stilul propriu şi viziunea estetică unică a unui fotograf, într-un mod în care alte obiective nu o pot face. Construcţia optică a acestuia garantează o claritate, un contrast şi o rezoluţie de primă clasă, iar când este utilizat cu D850, acest obiectiv este fără îndoială unul dintre cele mai bune din câte există.

Vizualizaţi obiectivul

Faceţi cunoştinţă cu alţi ambasadori Nikon