Nikon Imaging | Romania | Europa

Utilizarea funcţiei Wi-Fi încorporate a aparatului foto Nikon

Un ghid de configurare pas cu pas

Anumite aparate foto DSLR şi COOLPIX de la Nikon au încorporată funcţia Wi-Fi®, cu ajutorul căreia puteţi să transferaţi fără probleme imaginile din aparatul foto echipat cu Wi-Fi pe un telefon inteligent sau o tabletă compatibilă, în vederea unei partajări simple. Totodată, marele avantaj al aparatelor foto Nikon echipate cu Wi-Fi este că nu trebuie să fiţi la un hotspot Wi-Fi. Aparatul foto şi dispozitivul inteligent creează conexiunea.

Deşi telefonul inteligent are probabil capacitatea de a fotografia, aparatul foto Nikon poate aproape sigur să facă fotografii mai bune. Aceasta pentru că aparatele foto digitale utilizează senzori de imagine mai mari şi sisteme de procesare a imaginii mai puternice. Senzorul aparatului foto este proiectat pentru a oferi o rezoluţie mai înaltă, un interval dinamic mai larg, posibilitatea de a fotografia în lumină scăzută şi de a utiliza sensibilităţi ISO mai mari, toate acestea permiţând generarea unor imagini de înaltă calitate. De asemenea, aparatele foto Nikon utilizează remarcabilele obiective NIKKOR, precum şi multe alte caracteristici şi accesorii care vă permit să fiţi creativ în activitatea de fotografiere.

Imaginile pot fi încărcate pe un dispozitiv inteligent compatibil, care are instalată aplicaţia Wireless Mobile Utility (WMU) de la Nikon. Aplicaţia este gratuită şi poate fi găsită la iTunes Online Store® şi la Google Play™ Store, pentru dispozitivele Android™.

Aparatul foto de înaltă rezoluţie creează fişiere mari şi probabil nu veţi dori să fotografiaţi la rezoluţia maximă a aparatului foto, dacă intenţionaţi să trimiteţi imaginile către un dispozitiv inteligent, utilizând funcţia Wi-Fi. Aceasta deoarece cu cât este mai mare dimensiunea fişierelor, cu atât va dura mai mult transferul acestora din aparatul foto în dispozitiv, fiind recomandat, din acest motiv, să utilizaţi formatul JPG, nu formatul NEF. Formatul JPG fine de dimensiune mare va produce, de asemenea, fişiere mai mari decât formatele JPG basic de dimensiune medie sau mică. Dacă fotografiaţi imagini care vor fi afişate exclusiv digital, puteţi să setaţi aparatul foto pentru a înregistra fişiere de dimensiuni mai mici.

Iar cei care doriţi să fotografiaţi utilizând rezoluţiile mai mari disponibile în aparatul foto, configuraţi aplicaţia astfel încât să descarce numai imaginea care are dimensiunea recomandată sau chiar mai mică, VGA, în timp ce imaginea de înaltă rezoluţie se înregistrează pe card. Aceste setări pot fi accesate prin intermediul meniului din aplicaţie.

Telecomanda

Puteţi să utilizaţi dispozitivul inteligent ca telecomandă pentru a fotografia, acest lucru permiţându-vă să intraţi în cadru împreună cu celelalte subiecte sau chiar să amplasaţi aparatul foto într-un loc din care să fotografieze natura sălbatică, în timp ce acţionaţi obturatorul de la distanţă, departe de animalele sălbatice. Avantajul real este că vedeţi pe dispozitivul inteligent exact ce vede aparatul foto, putând astfel să fotografiaţi exact în momentul dorit. (Consultaţi manualul aparatului foto, pentru a vedea dacă aparatul foto are această capacitate.)

Utilizând aparatul foto digital Nikon cu funcţie Wi-Fi încorporată, este simplu să partajaţi imagini statice cu prietenii şi cu familia. De asemenea, cu aparatele foto DSLR de la Nikon, puteţi să partajaţi şi înregistrări video.

Utilizarea funcţiei Wi-Fi încorporate a aparatelor foto compatibile

Pentru a utiliza caracteristica Wi-Fi a aparatelor foto Nikon care au încorporată această funcţie, este necesar să descărcaţi aplicaţia gratuită „Wireless Mobile Utility”.

Pentru ca meniurile Wi-Fi să fie complet accesibile, trebuie să fie inserat un card de memorie în aparatul foto.

Utilizarea unui dispozitiv Android™

Pentru utilizatorii de dispozitive Android™: descărcaţi aplicaţia de la Google Play™ Store şi instalaţi-o pe dispozitivul Android™.

Utilizarea unui dispozitiv Apple™

Pentru utilizatorii de dispozitive cu iOS: descărcaţi aplicaţia de la iTunes Online Store®.

Există trei moduri în care un utilizator de Android se poate conecta la aparatul foto compatibil şi un sigur mod în care un utilizator de iOS poate conecta un aparat foto la dispozitivul inteligent.  Instrucţiunile următoare pot fi utilizate în egală măsură de utilizatorii de Android™ şi de iOS – conectaţi-vă prin selectarea REŢELEI WI-FI sau a identificatorului SSID al aparatului foto pe dispozitivul inteligent. Conectarea în acest mod este cea mai rapidă şi mai simplă, deoarece este o conexiune necriptată.

Utilizatorii de Android™ mai au opţiunea de a se conecta prin intermediul butonului de comandă WPS (Wi-Fi Protected Setup – Configurare protejată Wi-Fi), dacă dispozitivul lor inteligent acceptă funcţia „buton de comandă WPS” sau „intrare PIN WPS”. Pentru instrucţiuni pas cu pas despre configurarea acestor tipuri de conexiuni, consultaţi manualul aparatului foto.

Acum puteţi să accesaţi aparatul foto din cadrul aplicaţiei. După selectarea opţiunii „Fotografiere de la distanţă” din aplicaţie, funcţia Vizualizare în timp real porneşte automat, permiţându-vă să vedeţi pe dispozitivul inteligent exact ce vede aparatul foto.

Conectarea aparatului foto compatibil la dispozitivul inteligent

1. Activaţi funcţia Wi-Fi încorporată a aparatului foto. Modelele mai noi au un buton Wi-Fi extern (la modelele mai vechi, selectaţi Wi-Fi în meniul de setare).

2. Accesaţi setările Wi-Fi ale dispozitivului inteligent şi selectaţi aparatul foto din lista de reţele afişată de dispozitivul inteligent. Denumirea va începe cu cuvântul Nikon, urmat de un şir de litere şi numere. Pentru Android, după ce mai întâi realizaţi această conexiune la reţea, dispozitivul se va conecta automat când activaţi funcţia Wi-Fi a aparatului foto. Pentru iOS, va fi necesar să efectuaţi acest pas de fiecare dată când doriţi să utilizaţi caracteristica fără fir a aparatului foto Nikon cu telefonul inteligent.

3. Lansaţi aplicaţia Wireless Mobile Utility pe dispozitivul inteligent.

Conectarea unui dispozitiv Android™ compatibil la un aparat foto Nikon compatibil cu tehnologia NFC

Pentru cei care utilizează un telefon inteligent cu Android, versiunea 4.0 sau una superioară şi un aparat foto Nikon care este compatibil cu tehnologia NFC: de asemenea, puteţi să utilizaţi caracteristica NFC (Near Field Communication) pentru a conecta aparatul foto Nikon la telefonul inteligent şi a deschide aplicaţia.

Pentru aceasta, pur şi simplu potriviţi marcajul N al aparatului foto lângă telefonul inteligent Android şi cele două dispozitive se vor conecta, lansând aplicaţia Wireless Mobile Utility. Acum puteţi să vizualizaţi sau să faceţi fotografii.