Premiul Environmental Photographer of the Year

Nikon, WaterBear și CIWEM au început să caute fotograful care va merita premiul Environmental Photographer of the Year 2021. Fiind deja la a 14-a ediție, acest concurs anual oferă o platformă internațională pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor de mediu care pun în pericol planeta noastră. Premiul celebrează capacitatea umanității de a supraviețui și de a inova și prezintă imagini care stimulează gândirea și atrag atenția asupra impactului nostru.

Înscrierea la concurs este gratuită pentru toate vârstele. Fotografii profesioniști și amatori sunt invitați deopotrivă să-și prezinte cele mai provocatoare, mai emoționante și mai captivante fotografii dedicate protecției mediului. Participanții vor concura pentru premii în bani și premii la 8 categorii, precum și pentru premiul cel mare, Environmental Photographer of the Year 2021.

Categoriile concursului

Concursul Environmental Photographer of the Year sprijină apelurile urgente la acțiune ale Obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU, recunoscând natura complexă interconectată a acțiunilor întreprinse pentru dezvoltare, reducerea sărăciei, egalitate, securitate și prevenirea efectelor schimbărilor climatice, precum și efortul fără precedent din toate sectoarele societății, necesar pentru a aborda problemele definitorii ale prezentului.

Environmental Photographer of the Year

Premiul cel mare va fi acordat unei singure imagini care facilitează înțelegerea de către oameni a cauzelor și efectelor schimbărilor de mediu și ale inegalității sociale, evidențiază soluții la urgențele climatice și ecologice și ne inspiră să trăim sustenabil.

Fotograful câștigător va primi:

  • Un premiu în numerar de 10.000 GBP și certificatul de premiere
  • Un articol și un interviu în revista The Environment a CIWEM
  • Un profil pe platforma WaterBear
  • Un material informativ pe site-ul web Nikon Europe
  • și nu numai

Young Environmental Photographer of the Year

Acordat în parteneriat cu Nikon, acest premiu recompensează cea mai bună dintre fotografiile despre mediu obținute prin obiectivele tinerilor fotografi cu vârsta de cel mult 21 de ani.

Fotograful câștigător va primi:

  • Un aparat foto Nikon Z + 3 obiective de la Nikon
  • Un profil pe platforma WaterBear
  • Un material informativ pe site-ul web Nikon Europe
  • Un interviu în revista The Environment a CIWEM
  • și nu numai
Premii suplimentare și oportunități de prezentare sunt acordate la următoarele categorii:

Premiul de la Resilient Foundation (The Resilient Award)

Această categorie, stabilită împreună cu Resilient Foundation, prezintă impactul pe care îl au povestirile prin intermediul fotografiilor. Premiul va fi acordat unei singure imagini ce încorporează o narațiune convingătoare care educă, emană speranță și inspiră idei de acțiune.

The Resilient Foundation s-a născut ca răspuns la lipsa de acțiune în contextul schimbărilor climatice rapide. Fundația demonstrează puterea povestirilor inspiratoare de a dezvălui cele mai critice probleme ale prezentului.

Mediile viitorului (Environments of the Future)

Această categorie relatează schimbările de mediu datorate impactului umanității și oferă o privire asupra viitorului nostru. Fotografiile vor demonstra rezistența oamenilor și a mediilor care se confruntă cu adversități și care iau atitudine față de provocările distrugerii mediului, securității energetice și conservării resurselor noastre naturale.

Orașe sustenabile (Sustainable Cities)

Această categorie atrage atenția asupra mediilor construite de noi și asupra comunităților și animalelor care le populează, prezentând soluții inteligente și rezistente pentru orașe, transport, deșeuri și conexiunile dintre natură, societate și infrastructură. Fotografiile vor include soluții ecologice din domeniile ingineriei, proiectării, materialelor și structurilor.

Acțiuni pentru climă (Climate action)

Această categorie explorează dezvoltarea economică și ecologică durabilă și demonstrează legătura umană cu lumea naturală și acțiunile noastre pentru conservarea acesteia. Fotografiile vor evidenția valoarea naturală și socială a mediului, energia curată accesibilă și abordările inovatoare pentru adaptare și pentru atenuarea efectelor schimbărilor de mediu.

Apă și siguranță (Water and Security)

Examinând relațiile complexe dintre accesul la apă curată și salubritate, dintre egalitatea între sexe și securitate, această categorie explorează cererea noastră tot mai mare de apă și rolul egalității sub fiecare aspect al managementului apei, de la lipsa acesteia până la consumul în exces.

Premiul publicului (People's Choice)

Această categorie oferă publicului șansa de a vota pentru cea mai bună fotografie de mediu din 2021. Votul va avea loc online și un singur premiu People's Choice va reveni favoritului majorității. Câștigătorul se va alătura câștigătorilor desemnați de juriul din 2021 și va fi prezentat la expoziția Environmental Photographer of the Year.

Pentru șansa de a câștiga, trimiteți cea mai bună lucrare! Pentru mai multe detalii despre modul de trimitere a lucrărilor, vizitați pagina oficială Environmental Photographer of the Year aici.